Visa a găzduit recent competiția Visa Everywhere Initiative: Ediţia globală pentru femei, dedicată pentru prima dată organizațiilor din întreaga lume cu cel puțin o femeie fondator sau co-fondator, care dezvoltă soluții pentru a răspunde provocărilor sociale și de business existente la nivel global. Competiţia a scos în evidență milioanele de femei lider în domeniile business și impact social, dar subreprezentate, cărora le-a fost trasată sarcina de a rezolva o provocare în domeniile FinTech și – pentru prima dată – Impact Social pentru șansa de a câștiga 100.000 de euro per provocare, precum și acces la mentorat, la produsele și programele Visa și expunere la comercianți cheie. Aproape 1.300 de organizații au aplicat la acest program.

Câştigătoarele au fost: la categoria FinTech – Tez Financial Services din Pakistan, reprezentată de cofondatoarea Naureen Hyat, iar la categoria Impact Social – Green Girls Organization din Camerun, reprezentată de fondatoarea Monique Ntumngia.

Competiția FinTech a măsurat modul în care aplicanții au utilizat capacitățile specifice ale companiilor lor pentru a rezolva sau transforma experiența de plată a consumatorilor sau comercianților la nivel local, regional sau global. Câștigătoarea competiției FinTech, Tez Financial Services din Pakistan, reprezentată de Naureen Hyat, este prima instituție financiară exclusiv digitală din Pakistan care oferă servicii financiare ușor de utilizat consumatorilor nebancarizați și slab bancarizați, prin intermediul unei aplicații pentru telefonul mobil.

Competiția Impact Social s-a adresat afacerilor din întreaga lume conduse de femei care susţin un stil de viaţă durabil şi echitabil şi consolidarea economiilor locale sau regionale. Câștigătoarea competiției Social Impact, Green Girls Organization din Camerun, reprezentată de Monique Ntumngia, este o organizație neguvernamentală care instruiește femeile și fetele să genereze energie regenerabilă folosind energia solară și bio-deșeurile.