Potrivit sursei citate, aceste firme care s-au calificat în Topul Naţional al Firmelor, cel mai important clasament al mediului de afaceri din România, realizat la nivel naţional de Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), vor fi sărbătorite în cadrul unei gale de excepţie, care va avea loc joi, 10 noiembrie 2016, la Romexpo. 

În Topul Naţional al Firmelor s-au clasat pe primele 10 locuri (1-10) la nivel naţional peste 12.000 companii – operatori economici din diferite sectoare de activitate: peste 4.300 din industrie, aproape 3.400 din servicii, circa 2.800 din comerţ şi turism, 460 din cercetare-dezvoltare şi high-tech, 610 din agricultură, silvicultură şi pescuit, 580 din construcţii. 

"Remarcabil este faptul că cifra de afaceri obţinută de companiile din această ediţie a Topului Naţional al Firmelor a atins 135 de miliarde de euro, ceea ce reprezintă un avans important faţă de ultimii ani. Comparativ cu anii precedenţi, această valoare se apropie foarte mult de Produsul Intern Brut realizat la nivel naţional în 2014, care a fost de numai 150 de miliarde de euro", afirmă organizatorii, într-un comunicat. 

În cadrul galei se vor acorda şi 10 premii de excelenţă companiilor care au obţinut rezultate deosebite la export, celui mai bun angajator cu capital integral privat românesc, firmei care a înregistrat cea mai mare creştere pe piaţa Bursei de Valori Bucureşti, cea mai mare ascensiune după listarea pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, pentru excelenţă în afaceri şi nu numai. 

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost invitat la premierea celor mai performante companii din economia românească, evidenţiate în baza rezultatelor financiar-contabile depuse la finalul anului 2015 şi analizate conform metodologiei implementate la nivel unitar în toate judeţele ţării de Sistemul Cameral. 

De asemenea, la eveniment au mai fost invitaţi înalţi demnitari de stat, preşedinţi de camere de comerţ judeţene, reprezentanţi ai mediului diplomatic, oameni de afaceri şi jurnalişti. 

Rezultatele deosebite consemnate în Topul Naţional al Firmelor, ediţia 2016, se vor regăsi în catalogul tipărit şi în versiunea electronică care va pune la dispoziţia celor interesaţi toate cele 12.230 de firme clasate pe primele 10 locuri, precizează CCIR.

AGERPRES