"Pozitionarea Roche drept o companie farmaceutică sustenabilă confirmă eforturile noastre continue de a ne dezvolta afacerile în beneficiul tuturor parţilor interesate", a declarat Severin Schwan, CEO al Grupului Roche.
Unele dintre proiectele Roche care au avut o pondere importantă în evaluarea DJSI au inclus serviciile programe de dezvoltare a viitorilor lideri şi de respectare a drepturilor omului, alături de programul pilot de diferenţiere a preţurilor în ţările în curs de dezvoltare cu scopul de a extinde accesul pacienţilor la produsele companiei.
Despre Dow Jones Sustainability Indexes (DJSI)
DJSI reprezintă cel mai răspândit sistem global de urmărire a modului prin care companiile derulează proiecte de responsabilitate socială, economică şi de protejare a mediului înconjurător. DJS World Index urmăreşte performanţele primelor 10% din cele mai mari 2500 companii din Dow Jones Global Total Stock Market Index, in timp ce DJS Europe Index urmăreşte performanţele primelor 20% din cele mai mari 600 de companii din Europa, din topul companiilor care derulează proiecte de dezvoltare sustenabilă.