Cu aceste rezultate, BenQ se menţine pe prima poziţie în topul producătorilor de proiectoare care activează pe piaţa din România, poziţie deţinută din anul 2009.

”În primul trimestru al acestui an, BenQ a obţinut în România o creştere de 2,5 ori mai mare decât cea a pieţei de proiectoare. Astfel, vânzările de proiectoare BenQ au crescut cu 44%, în vreme ce întreaga piaţă de proiectoare a crescut cu 18 procente comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Această evoluţie, dar și poziția față de competitori, care au o cotă de piaţă cumulată de 27,3%, validează strategia pe care am abordat-o în România: oferim produse cu design atractiv, tehnologii de top şi cu un raport foarte bun preţ/preformanţă”, declară Dragoş Salamac, Country Head BenQ pentru România.

Una dintre cele mai importante evoluţii pentru BenQ vine din zona produselor adresate companiilor. Astfel, în primul trimestru, vânzările de proiectoare pentru mediul de business au crescut cu 108% comparativ cu anul trecut. La finalul lunii martie, vânzările de proiectoare BenQ pentru zona de business reprezentau 49% din totalul pieţei.

Şi segmentul proiectoarelor pentru acasă a avut o evoluţie importantă în primele trei luni ale anului în portofoliul BenQ. Astfel, modelele BenQ pentru Home Entertainment au raportat o creştere a vânzărilor cu 50% comparativ cu anul trecut, având în primul trimestru o cotă de 61% din vânzările de proiectoare home din România.

La nivelul întregii piețe din România, evoluția vânzărilor de proiectoate adresate companiilor a fost de 18%, a celor pentru mediul instituțional (școli și universități, instituții publice etc) a fost de 17%, iar vanzarile de proiectoare pentru acasă au crescut cu 26%.

Din punctul de vedere al rezoluţiei proiectoarelor, BenQ a fost numărul unu pe toate segmentele, având o cotă de piaţă de 41% pe segmentul proiectoarelor cu rezoluţie WXGA (1280 x 800), 57% pe segmentul modelelor Full HD (1920 x 1080p) şi de 71% pe segmentul modelelor HD (1280 x 720p).

Proiectoarele cu tehnologie 3D se mențin în atenţia cumpărătorilor, astfel că la nivel de piaţă, acestea au o pondere de 64%. Proiectoarele BenQ cu tehnologie 3D reprezintă 73% din volumul total de proiectoare 3D vândute în România în primul trimestru al acestui an.

În 2013, BenQ România îşi propune să promoveze inovațiile tehnologice bazate pe Laser și LED, focalizându-se pe segmentele de proiectoare cu cel mai mare potenţial în următoarea perioadă: educaţie şi Home Entertainment.