În opinia Comisiei, noile taxe sunt mai costisitoare pentru cetățenii străini decât pentru cei germani. Principalele preocupări ale Comisiei sunt legate de discriminarea indirectă, pe bază de naționalitate, creată de noul sistem de taxe rutiere în principal din două motive: utilizatorii germani, și doar ei, nu vor plăti taxele de drum, acestea fiind deduse din impozitele pentru mașina personală și prețul vignetelor pe termen scurt, cumpărate în mod uzual de utilizatorii străini, este disproporționat de ridicat.

Autoritățile germane au la dispoziție 2 luni pentru a răspunde scrisorii de notificare oficială. Dacă răspunsul nu este apreciat drept satisfăcător, Comisia Europeană va lua în considerare transmiterea unui aviz motivat Germaniei.

Germania a adoptat, în data de 8 iunie 2015, o lege ce introduce taxe rutiere pentru utilizarea autostrăzilor cu autovehiculele personale, precum și o altă lege ce prevede că, pentru vehiculele înregistrate în Germania, aceste taxe sunt deduse din impozitul anual plătit pentru respectivele mijloace de transport. Legile au fost publicate în Monitorul Oficial german în data de 11 iunie 2015.


Te-ar putea interesa și: