Comisia Europeană ar putea încheia un nou contrat cu Pfizer. Sunt în joc 1,8 miliarde de doze de vaccin

Comisia Europeană a anunţat vineri că speră ca în curând să poată finaliza un nou contract cu compania farmaceutică Pfizer pentru achiziţionarea a 1,8 miliarde de doze de vaccin împotriva COVID-19, care vor acoperi şi necesarul pentru inocularea copiilor în următorii ani, transmite Reuters.

Un purtător de cuvânt al executivului comunitar a refuzat să precizeze dacă Franţa este cea care amână finalizarea unui acord cu Pfizer, aşa cum a relatat cotidianul german Die Welt.

”Colegiul comisarilor sperăm că va putea da undă verde noului contract… Sperăm că va da foarte curând aprobarea”, a spus purtătorul de cuvânt într-o conferinţă de presă la Bruxelles.

Negocierile au început luna trecută

Comisia Europeană a anunţat luna trecută iniţierea negocierilor cu asocierea Pfizer-BioNTech pentru contactarea a până la 1,8 miliarde de doze de vaccin anti-COVID-19, care să fie livrate în anii 2022 şi 2023.

Până în prezent, Comisia Europeană a contractat 600 de milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, prin două contracte separate.

Uniunea Europeană are în vedere să mizeze tot mai mult pe vaccinurile anti-COVID-19 create pe baza tehnologiei ARN mesager (ARNm), cum este cel produs de Pfizer-BioNTech, în detrimentul celor cu vector viral, precum AstraZeneca sau Johnson & Johnson.

Sursă foto: Dreamstime