„Circa 60% din exporturile României provin de la companii de mici dimensiuni. România ajunge să exporte în mod indirect în SUA, iar TTIP îi oferă oportunitatea de a exporta direct către SUA și de a crea mai multe locuri de muncă”, a spus Cecilia Malmström, Comisarul European pentru Comerț,

Pe lângă crearea mai multor locuri de muncă, comisarul European pentru Comerț a mai spus că un alt avantaj al parteneriatului este reducerea taxelor. Ea a explicat că în prezent, o firmă care vrea să exporte atât în UE, cât și în SUA trebuie să plătească de două ori taxe, în timp ce prin TTIP acest lucru se va rezuma la o singură plată dacă se dorește comercializarea pe ambele continente.

„În același timp, beneficiile acestui parteneriat va duce la un boost al economiilor”, a mai zis Malmström.

Ea mai spus că în rândul oamenilor există anumite preocupări în ceea ce privește demersul acestui proiect. „Oamenii au câteva preocupări: în primul rând protecția investițiilor. Oamenii sunt temători  că se vor confrunta cu o legislație nouă.De aceea noi am propus să folosim TTIP pentru a construi un sistem cu judecători , un sistem transparent. Rezultatul va fi un sistem care va proteja cetățenii și care va crea joburi. Acesta este un mod de a merge mai departe”, a spus Malmström.