Set mobilă living

  Livingul este camera ideală pentru petrecerile cu familia sau cu prietenii. De aceea, este esențial să alegem o mobilă de calitate superioară, rezistentă, realizată cu bun gust. O astfel de mobilă este cea în stil clasic, care îmbină rafinamentul cu modernitatea. Vrei să-ți decorezi sufrageria cu stil și ești în căutarea unei canapele pe măsură? Află că, în cazul în care familia este numeroasă sau aștepți mulți invitați la evenimentele speciale, o varianta mai bună este un colțar.

 Colțar living

Colțarul este o canapea de dimensiuni mari, în special în lungime. Se așază pe doi pereți, fiind conceput pentru a sta pe colț, de unde îi vine și numele de ,,colțar”. Practic, sunt două canapele, legate printr-o parte rotunjită, pe colț. Avantajul unei astfel de piese de mobilă este gama largă de modele, dată de spațiul generos pe care-l oferă. Acest mobilier are o bază de lemn, iar partea superioară este îmbrăcată în pluș, în piele, velur, catifea și nu numai. Colțarul este potrivit și pentru decorarea bucătăriei, însă bucătăriile sunt, de obicei, camere mai înguste și un colțar ocupă mult spațiu. În plus, acest mobilier este pus cu adevărat în centrul atenției atunci când își revendică locul de onoare în living.

În privința culorilor, există o gamă largă de nuanțe potrivite pentru un mobilier atât de impunător. Dacă sufrageria nu este foarte încăpătoare, poți alege un colțar în culori deschise, pastelate, culoarea pielii sau chiar alb. Acestea dau impresia de mobilă mai mare, dar și de cameră mai spațioasă, în același timp. Dacă pereții și podeaua au nuanțe deschise, este ocazia perfectă să transformi viitoarea canapea într-o vedetă, alegând culori intense. Albastru, verde și maro sunt nuanțe liniștitoare, perfecte pentru relaxarea după o zi obositoare. Negru, roșul și vișiniul inspiră putere și eleganță.

 Colțar cu taburet

O combinație interesantă pentru sufragerie este setul de colțar cu taburet. Taburetele este un mobilier cu multiple funcții. Poate ține loc de decor sau înlocuiește alte tipuri de piese de mobilă: măsuță de cafea, scaun, spațiu pentru depozitare. În cazul în care nu ai o masă de cafea pe care să o așezi în fața colțarului, taburetele vine exact la țanc! În plus, acesta ar trebui să fie pe măsura colțarului. Pentru o canapea masivă nu poți alege un taburet pe plintă, jos și în mărime mică, fiindcă strică peisajul. De aceea, cât de înalt este șezutul colțarului, tot atât de înalt trebuie să fie și taburetele. Dacă preferi unul mic în dimensiuni, optează pentru modelul cu picioare, ca să-l aduci la nivelul mobilei.

 Taburet tapițat

Cel mai elegant tip de taburet este cel tapițat, în aceleași nuanțe ca și colțarul. Arată somptuos și este și comod pe deasupra. Poate fi plușat sau din materiale fine, așa cum sunt catifeaua sau velurul. Un alt material avantajos este pielea, fie ea naturală sau ecologică. Este arătoasă și foarte ușor de întreținut. Ai vărsat un pahar de suc pe ea și ți-e teamă că se pătează? Fii fără griji, se va curăța numaidecât! Este suficient să o ștergi cu un burete de vase uscat, o lavetă de bucătărie sau o cârpă de praf. Acesta este motivul pentru care rezistă mai mult decât oricare model de colțar.

Spre orice model te-ai îndrepta, simplu, cu flori, inimi sau alte forme, important este să alegi un set care-ți oferă toate piesele necesare pentru decorarea livingului. Mobilierul clasic este dificil de ales atunci când se vinde separat, de aceea seturile îți vin în ajutor!