Greșeala fatală s-a făcut în momentul în care au realizat că mașina din dosarul Alexandrei este aceeași ca cea din dosarul Luizei. Unul din anchetatori a recunoscut mașina din dosarul Alexandrei, pentru că o văzuse și-n dosarul celeilalte fete. Deși trebuia să o verifice în baza de date, polițistul a cerut ajutorul lui Remus Rădoi.

În dosarul Luizei se vede foarte clar marca mașinii, culoarea, dar și alte particularități.. Singurul care nu era vizibil, era numărul de înmatriculare. Remus Rădoi susține că polițistul care i-a cerut această favoare, i-a spus că ar lua mult timp să apeleze la baza de date a poliției, pentru că nu e ca în filme.

Fostul șef al Poliției Rutiere afirmă că orice mașină poate fi găsită în cel mult o oră în baza de date a poliției.

Colonerul (r) Lucian Diniță a spus, pentru DCNews, că în orice situație în care poliția are nevoie de afle proprietarul unei mașini, în maximum o oră, făcând combinații într-o bază de date de pe calculator, din fragmente de număr de înmatriculare, culoare, caroserie, etc., în maximum o oră se identifică proprietarul mașinii. Într-un oraș precum Caracalul, unde nu sunt sute, mii de mașini ca ale lui Gheorghe Dincă, o oră ar fi fost prea mult pentru identificarea proprietarului mașinii.