Jurnaliștii de la Libertatea au scos la iveală noi informații despre cazul Caracal. Este vorba despre declarațiile făcute de un taximetrist care a văzut cu claritate momentul când Dincă a luat-o pe Alexandra cu mașina la ocazie. Lucrurile nu se opresc aici, mai ales că în mașina acestuia se vor urca a doua zi  dimineață, tatăl și mama Alexandrei. Șoferul i-a dus la poliția din Caracal ca să dea de urma fetei, dar nu le-a spus părinților că văzuse scena de cu o zi înainte, deși el îi cunoștea și pe Dincă și pe Alexandra, susține sursa citată.

Potrivit informațiilor, taximetristul îl cunoștea pe Dincă pentru că amândoi făceau taximetrie la mica înțelegere cu autoritățile și cu oamenii care aveau nevoie de transport. Nici Alexandra nu i-a fost total necunoscută, „știa și pe unde stă, pentru că fata de 16 ani ieșea des la ocazie”.

Incredibilul situației intervine în momentul în care părinții Alexandrei decid să se urce în mașina condusă de taximetristul care a văzut totul cu o zi în urmă. Chiar dacă aude tot ce discută părinții îngrijorați, acesta decide să nu scoată o vorba. ”Am zis că de ce să mă bag? Nu e treaba mea”! , este dec;arația data de taximetrist atunci când a fost întrebat de ce nu a reacționat.

”Pentru toți cei care cunosc cazul, episodul cu taximetristul a fost, pur și simplu, devastator! Pentru că, în acea dimineață, când el află și tace în mașină, Alexandra era în viață, iar Dincă nu era acasă! Dacă el vorbea, poliția ar fi ajuns în câteva minute în casa unde fata era ținută prizonieră”, a comentat o sursă judiciară pentru Libertatea.

Dezvălurirea care a șocat opinia publică

De altfel, în urmă cu câteva zile, Alexandru Cumpănașu, unchiul fetei, a venit cu noi precizări. Potrivit acestuia, polițiștii știau al cui era numărul de telefon de pe care a sunat nepoata sa.

Anunțul a fost făcut de Alexandru Cumpănașu, pe pagina personală de facebook.

Acesta a povestit pe scurt ce a declarat Nicolae Mirea, fost șef al Poliției, la sediul Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Mai exact, potrivit unchiului Alexandrei Măceșanu, în seara zilei de 25 iulie, în jurul orei 22:00, s-a identificat proprietarul numărului de telefon de pe care Alexandra Măceșanu a sunat la 112: Gheorghe Dincă.