Probleme serioase pentru retailerii din Marea Britanie! Se vorbeşte despre un adevărat “tsunami al închiderilor” de magazine, totul plecând de la un moratoriu privind exercitarea agresivă a recuperării chiriilor restante.

Proprietarii spaţiilor comerciale merg în instanţă pentru a-şi recupera chiriile

Grupul de lobby British Retail Consortium (BRC) atrage atenţia că acest moratoriu ar trebui extins, notează agenţia Reuters.

Două treimi dintre retailerii britanici vor fi ţinta unor acţiuni în justiţie pentru recuperarea chiriilor, intentate de către proprietarii spaţiilor comerciale, arată un sondaj recent. Totul se va întâmplă după 1 iulie, când va expira moratoriul actual.

Datoriile au depăşit 4 miliarde de dolari

British Retail Consortium subliniază că mulţi comercianţi britanici incluşi în categoria “neesenţiali” au fost nevoiţi în ultimele 15 luni să îşi oprească activităţile în timpul numeroaselor carantine impuse de către Guvernul de la Londra.

Aceste afaceri au acumulat astfel datorii pentru chirii restante în valoare de 2,9 miliarde de lire sterline (adică aproximativ 4,1 miliarde dolari).

Pandemia a lovit puternic sectorul de retail din Marea Britanie: 1 din 7 magazine este deja nefuncţional, arată datele din această industrie.

BRC: Guvernul de la Londra trebuie să prelungească moratoriul până la finalui lui 2021

Sondajul realizat de British Retail Consortium indică faptul că 80% dintre chiriaşi afirmă că unii proprietari le-au dat termen de sub un an pentru a-şi achita datoriile restante.

Helen Dickinson, directorul general al British Retail Consortium, spune că, în lipsa unei acţiuni a autorităţilor competente, încheierea moratoriului va duce la închiderea a mii de magazine.

Ea cere Guvernului condus de Boris Johnson să permită prelungirea moratoriului referitor la chiriile restante până la sfârşitul acestui an, pentru a se evita un adevărat dezastru în sectorul britanic de retail.

Sursa foto: Dreamstime