Social-democratul Codrin Ştefănescu deplânge situaţia în care a ajuns chirurgul Mircea Beuran şi spune că de vină pentru întreaga situaţie este Partidul Naţional Liberal, aflat acum la guvernare. „L-au executat! Fără milă și absolut fără nicio logică”, scrie Ştefănescu pe pagina sa de Facebook, amintind că medicul este cu sufletul alături de PSD, iar asta a contat mai mult decât întreaga sa carieră profesională.

„Doctorul Mircea Beuran este o somitate. Un reper pentru multe generații de medici talentați. A fost și va rămâne, în mod cert, cu sufletul alături de PSD. Acesta e unul dintre motivele pentru care l-au executat! Fără milă și absolut fără nicio logică. Pe unul dintre cei mai mari chirurgi pe care îi are România! Cei operați și salvați de el pot umple cu uşurinţă un stadion. Sau Piața Victoriei. Doar cei salvați, fără rude sau familii! Dar asta nu contează pentru politrucii din PNL! Pentru că noul regim pnl-ist devine tot mai ticălos pe zi ce trece. Și vor să ne arate asta cât se poate de clar!”, este mesajul postat de Codrin Ştefănescu pe pagina sa de socializare.

Ce a decis Ministerul Sănătăţii în cazul de la Floreasca

Cu o zi înainte, Ministerul Sănătăţii a luat decizia să-l demită pe Mircea Beuran din fruntea Secției Clinice de Chirurgie III a Spitalului de Urgenţă Floreasca, în urma decesului pacientei care a luat foc pe masa de operaţie.

„În urma analizei întregului material probator avut la dispoziție, concluziile cercetării administrative dispuse de SCUB arată că incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie. Din raport reiese că prof. dr. Mircea Beuran, ca șef al Secției Clinice de Chirurgie III a încălcat 10 obligații din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secției. Date fiind măsurile dispuse din cercetarea administrativă s-a luat, printre altele, și decizia încetării contractului de administrare a prof. dr. Mircea Beuran, din calitatea de șef al Secției Clinice de Chirurgie III”, se arată într-un comunicat al Ministerului.

Ca răspuns la această măsură şi la faptul că medicii şi asistentele implicate au fost cu toţii amendaţi, circa 25 de cadre medicale de la Spitalul Floreasca au anunţat că-şi întrerup activitatea în semn de protest. „Comunitatea medicală din Spitalul Clinic de Urgență București Floreasca dorește să-și exprime îngrijorarea față de felul în care este tratat un incident medical regretabil și de lipsa respectului și deontologiei a tuturor celor implicați. Este îngrijorător cum este prejudiciată imaginea unor medici de prestegiu și a unuia dintre cele mai renumite spitale din România. Este regretabil ca înainte de finalizarea oricărei anchete să fie demis din funcție prof. dr. Mircea Beuran”, au precizat medicii de la Floreasca.