Codrin Ştefănescu, fost secretar general al PSD şi apropiat al lui Liviu Dragnea, se arată profund nemulţumit de programul de guvernare prezentat de PNL. „Dispar toate […] dispare orice urmă de bunăstare”, susţine Ştefănescu, care mai spune că atunci când va dispărea şi PNL de pe scena politică va fi deja prea târziu.

„In aşa zisul program al lor de guvernare dispar toate. Subvenţiile pentru agricultori, voucherele de vacanţă, gratuităţile pentru tineri şi pensionari, cota unică, investiţiile din administraţia publică locală. Dispar majorările la pensii şi salarii. Dispar vreo câteva sute de mii de funcţionari publici de peste tot. Dispare ajutorul social şi reducerile la medicamente. Dispar programele pentru tineri şi IMM-uri. Dispare orice urmă de bunăstare. Şi, într-un final, cand va dispărea şi Orban şi PNL, o să fie prea târziu.”

Ludovic Orban a prezentat programul de guvernare cu care se va prezenta în Parlament. Documentul are 65 de pagini și printre măsurile principale regăsim corectarea legilor din domeniul Justiției, reconstruirea încrederii cetățenilor în instituțiile publice, întărirea statului de drept și a democrației, combaterea corupției, creșterea calității educației, îmbunătățirirea serviciilor de sănătate sau dezvoltarea economică pe baze sănătoase. Numeroase voci din PSD, în frunte cu Viorica Dăncilă, au criticat deja programul propus de PNL.