Coca-Cola, cel mai mare producător de băuturi răcoritoare din lume, a ajuns la un acord pentru preluarea operaţiunilor din America de Nord ale celui mai mare îmbuteliator al băuturilor grupului, tranzacţia incluzând preluarea de datorii în valoare de aproape nouă miliarde dolari, numerar şi acţiuni.

Acţionarii îmbuteliatorului Coca-Cola Enterprises vor primi zece dolari şi o acţiune într-o nouă companie, pentru fiecare titlu deţinut. Grupul va prelua şi datorii în valoare de 8,8 miliarde de dolari ale Coca-Cola Enterprises.

Coca-Cola preia şi activităţile din Norvegia şi Suedia

Totodată, Coca-Cola Enterprises va achiziţiona operaţiunile de îmbuteliere ale grupului american din Norvegia şi Suedia, dar va avea şi opţiunea de preluare a participaţiei Coca-Cola la compania de îmbuteliere din Germania.

Consolidarea celui mai mare producător de băuturi răcoritoare vine la peste şase luni după anunţul rivalului PepsiCo, privind preluarea celor mai mari doi îmbuteliatori, Pepsi Bottling Group şi PepsiAmericas, pentru 7,8 miliarde de dolari.

Coca-Cola deţine aproximativ 34% din acţiunile Coca-Cola Enterprises, pachet evaluat la 3,4 miliarde de dolari. Tranzacţia urmează să se încheie în trimestrul al patrulea din 2010, potrivit unui comunicat al Coca-Cola.

SURSA: Mediafax