Documentul, emis cu ocazia unei conferinţe pe tema IMM, subliniază că firmele mici şi mijlocii sunt 'pilon de bază al politicilor comunitare', două treimi din locurile de muncă fiind asigurate de acest sector, iar Planul de Acţiune pentru Antreprenoriat 2020 trebuie să se bazeze pe educaţia antreprenorială, crearea unui mediu în care antreprenorii să se poată dezvolta, iar modelele trebuie dezvoltate şi promovate.
Membrii CDR atrag atenţia că România are 'o pondere foarte mică a antreprenorilor, de numai 56% din media europeană, iar şomajul în rândul tinerilor sub 25 de ani depăşeşte 23%.

De asemenea, sursa citată arată că este necesar un sprijin coordonat pentru crearea unui mediu antreprenorial susţinut, acces multiplu la finanţare, la surse de formare şi educare, o viziune simplă şi clară privind mediul investiţional, parteneriat public-privat şi simplificarea cadrului de înfiinţare a unei societăţi din zona IMM.
Documentul cere, totodată, desfiinţarea contului de trezorerie în relaţia firme private – încasări de la Stat, un cont unic pentru toate plăţile, schimbarea reglementărilor pentru confiscarea bunurilor la transporturile de mărfuri transportate fără documente integrale şi simplificări administrative pentru IMM.
Coaliţia pentru Dezvoltarea României reuneşte 21 de asociaţii de afaceri, între care Consiliul Investitorilor Străini, Camera de Comerţ Americană în România, Camera de Comerţ Româno-Britanică, Camera de Comerţ Germană-Română.