Începând de marţi, 25 februarie, CNAIR are un nou director general. Decizia a fost luată de către Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, iar premierul interimar Ludovic Orban ar fi de acord cu ea.

Noul director general al CNAIR ar urma să fie Mariana Ioniţă, angajată de ani buni în cadrul Ministerului Transporturilor, ultima dată în funcţia de Director al Departamentului de Strategie. Ioniţă va avea un mandat de 4 luni, cu posibilitate de prelungire.

Fostul director al CNAIR a fost Sorin Scarlat, venit în funcţie în iulie 2019, însă ministrul Lucian Bode l-a criticat, săptămâna trecută, la audierile din Parlament. Ministrul Transporturilor nu era mulţumit de activitatea acestuia, precizând, în plus, că organigrama care a dus la eliminarea unor funcţii de conducere din CNAIR a dus la blocarea activităţii instituţiei, scrie g4media.ro.

Sursă foto: Facebook

Ce experienţă are Mariana Ioniţă

În trecut, Mariana Ioniţă a activat pe mai multe posturi în Ministerul Transporturilor, de la consilier de ministru şi până la director general. Ea a făcut parte şi din Consiliile de Administraţie sau Adunările Generale ale Acţionarilor ale mai multor companii subordonate ministerului, precum CNADNR (actuala CNAIR), CFR Marfă, Metrorex, Electrificare CFR, APDM Galați, Spitalul CF nr.2 din Capitală sau Spitalul CF din Pașcani.

Mariana Ioniţă a fost inclusiv director de investiţii la CFR S.A., iar anterior numirii în fruntea CNAIR deţinea funcţia de Director al Departamentului de Strategie din cadrul Ministerului Transporturilor.