Compania iQuest, furnizor de soluţii şi servicii IT, cu o echipă de peste 300 de specialişti în centrele de dezvoltare software de la Cluj Napoca şi Braşov, a anunţat lansarea soluţiei BusinessBalance pentru care mizează pentru anul în curs pe un număr de 10 până la 20 de clienţi pe piaţa locală.

BusinessBalance  este o soluţie de Managementul Performanţei şi Planificare Strategică şi se adesează tuturor companiilor mici şi medii care doresc o aplicaţie care să acopere necesităţile business-ului de la nivel strategic până la nivel operaţional. Noul soft dezvoltat de iQuest este format din patru module: Bugetare, Planificare Strategică, Proiecte şi Monitorizare/indicatori de performanţă şi este dezvoltat pe platforma Oracle.

Soluţia a fost creată cu precădere pentru companiile cu o cifră de afaceri începând de la 1 – 1,5 milioane de euro, din orice sector de activitate. “Datorită modularităţii şi posibilităţii de verticalizare, BusinessBalance nu se  adresează doar anumitor sectoare de activitate, ci poate fi adaptată oricărui tip de client”, au declarat reprezentanţii companiei iQuest.

BusinessBalance aduce o serie de avantaje utilizatorilor săi, printre acestea numărându-se accesibilitatea sporită. Astfel, cu costuri la nivelul firmelor mici şi medii se poate obţine structurarea setului integrat de aplicaţii de planificare şi monitorizare a activităţii organizaţiei care acoperă toate necesităţile companiei, atât la nivel strategic cât şi la nivel operaţional. De asemenea, prin integrarea Balanced ScoreCard sunt trasaţi indicatori de performanţă aliniaţi la cele trei niveluri: strategic, tactic şi operaţional. Noua aplicaţie de la iQuest generează bugete planificate atât financiare cât şi non-financiare. Asigură, în acelaşi timp şi o planificarea operaţională şi o evidenţă a activităţii pe proiecte a managerilor de la toate nivelele ierarhice.

Dincolo de aceste funcţionalităţi, BusinessBalance dispune şi de un set complet de instrumente: tablouri de bord, rapoarte şi publicări, analize ad-hoc, grafice, toate pe platforma Oracle BI,  lider mondial în soluţii de Business Intelligence. Un alt beneficiu al solutiei este că cele patru module din care este formată pot fi implementate separat, în funcţie de nevoile specifice ale companiei.

iQuest vine în întâmpinarea clienţilor cu mai multe variante de licenţiere şi implementare pentru soluţia BusinessBalance, în funcţie de proiect şi de necesităţi.
“Datorită flexibilităţii de adaptare la nevoile oricărui domeniu de activitate şi costurilor de licenţiere accesibile avem certitudinea că vom obţine rezultate bune cu această soluţie”, au mai spus oficialii companiei.

În ceea ce priveşte piaţa locală de soluţii de Managementul Performanţei, oficialii iQuest au declarat că, prin comparaţie cu 2009, anul acesta se remarcă o creştere semnificativă  a nevoii de instrumente şi soluţii de acest tip în mai multe domenii de activitate.

„Această nevoie apare tocmai din dorinţa de a avea claritate în activitate şi de a putea obţine o evaluare cantitativă corectă a activităţii. De asemenea, trendul ascendent de anul acesta se datorează şi creşterii nevoii de a obţine performanţă internă pentru a menţine activitatea companiilor pe piaţă”, au mai subliniat repezentanţii iQuest.