Co-fondatorii Google, Larry Page și Sergey Brin, s-au alăturat clubului elitist al celor cu averi de peste 100 de miliarde de dolari, după o creștere masivă a acțiunilor la compania-mamă a firmei de tehnologie, Alphabet Inc.

Averea lui Page a crescut la 103,6 miliarde de dolari săptămâna trecută. Între timp, acțiunile Alphabet au crescut și ele cu 32% în 2021. Brin, cu o avere estimată la 100,2 miliarde de dolari, este mai bogat cu 20,4 miliarde de dolari. Cei doi cofondatori dețin 51% din clasa specială a acțiunilor Alphabet.

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a ajuns pe locul trei în topul celo mai bogați oameni din lume, cu o avere estimată la 145 miliarde de dolari. Cofondatorul Microsoft a fost primul care a atins o avere de 100 miliarde de dolari, în 1999.

Averea sa a scăzut după spargerea bulei dot-com și a revenit peste pragul de 100 miliarde de dolari în 2019.
Între timp, Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a reușit să-și dubleze averea la 197 miliarde de dolari, și rămâne pe prima poziție în topul bogaților.

Fostul administrator de fonduri speculative a pornit cu compania Amazon într-un garaj, în 1994 și conduce ziarul The Washington Post.

Șeful Tesla și SpaceX, Elon Musk, nu pleacă de pe poziția a doua, cu o avere estimată la 175 miliarde de dolari.
Musk îl depășise pentru o scurtă perioadă pe Jeff Bezos în ianuarie 2021, cu o creștere de aproximativ 6% a acțiunilor companiei sale de producere a mașinilor electrice Tesla.

În februarie, CEO-ul Tesla a pierdut peste 15 miliarde de dolari din averea sa, iar acțiunile companiei sale au scăzut cu 8,6% din cauza unui mesaj pe Twitter în care spunea că prețurile Bitcoin și ale rivalului mai mic Ether, „chiar par mari”.

Topul celor 8 miliardari îl include și pe Bernard Arnault, acționarul majoritar al imperiului produselor de lux LVMH, care deține o avere estimată la 132 miliarde de dolari, urmat de fondatorul și CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, cu o avere de 118 miliarde de dolari. Urmați de investitorul veteran Warren Buffett cu o avere estimată la 104 miliarde de dolari.