Evenimente organizate în clădiri nesigure

Dan Podaru a povestit că a dorit să organizeze o expoziție de sculptură într-un imobil din Piața Amzei, însă a fost refuzat, deoarece clădirea nu era autorizată din punct de vedere al securității la incendiu. Cu toate acestea, Primăria Sectorului 1 a permis organizarea Romanian Design Week 2023.

„În trecut, când am încercat organizarea unei expoziții de sculptură în cadrul imobilului situat în Piața Amzei nr. 13 (adică Piața Amzei, așa cum o cunoaștem toți), proiectul a fost blocat, invocându-se faptul că acel imobil este neautorizat din punctul de vedere al securității la incendiu.

Având în vedere cele prezentate mai sus și observând faptul că, în Piața Amzei, Primăria Sectorului 1 a permis organizarea Romanian Design Week 2023, am solicitat să mi se comunice, în data de 18.05.2023, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență “Dealul Spirii”, dacă evenimentul RDW 2023 are aviz de securitate la incendiu, eliberat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență “Dealul Spirii” București-Ilfov, precum și dacă îndeplinește toate condițiile de siguranță pentru cetățeni.”, a scris acesta pe Facebook.

Clotilde Armand pune în pericol viețile bucureștenilor

Consilierul local a dezvăluit faptul că Inspectoratul General pentru Situații de Urgență “Dealul Spirii” a constatat nereguli în ceea ce privește imobilul de pe Strada Amzei nr. 13, iar Clotilde Armand pune viața cetățenilor în pericol prin organizarea de evenimente în locuri neautorizate din punct de vedere al securității la incendiu.

„În această dimineață, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență “Dealul Spirii” mi-a răspuns prin adresa nr. C/150669 din data de 26.05.2023 (poza atașată), informându-mă că, în urma controlului de specialitate realizat pe teren, la adresa Piața Amzei nr. 13, Sector 1, Inspectoratul a constatat nereguli în domeniul situațiilor de urgență și m-au informat de faptul că evenimentul (RDW 2023) se desfășura într-un imobil neautorizat din punct de vedere al securității la incendiu.

Pentru neregulile constatate, Inspectoratul m-a informat că s-au luat măsurile legale ce se impun, fiind aplicate sancțiuni contravenționale potrivit prevederilor legale în vigoare.

În consecință, Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand dovedește că nu a învățat și nu a înțeles nimic din dramele recente generate de incendiile devastatoare în clădiri nesecurizate.”, a continuat el.

Romanian Design Week 2023 a fost organizat ilegal

Dan Podaru a menționat, de asemenea, că Romanian Design Week 2023 a fost organizat ilegal, întrucât nu a avut avizul Consiliului Local al Sectorului 1 și a cerut autorităților să ia măsuri pentru identificarea și sancționarea vinovaților.

„Mai mult decât atât, evenimentul Romanian Design Week 2023 a fost realizat de Primăria Sectorului 1 prin încălcarea legii OUG 57/2019 privind Codul Administrativ cu modificările și completările ulterioare, unde în cadrul Articolului 129, alin. 6 se prevede explicit faptul că “Consiliul Local: a) hotărăște darea în administrare, concesionarea, închirierea sau darea în folosință gratuită a bunurilor proprietate publică a comunei, orașului sau municipiului, dupa caz, precum și a serviciilor publice de interes local, în condițiile legii”.

Piața Amzei se află în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1, Consiliul Local al Sectorului 1 nedându-și acordul, la niciun moment dat, pentru organizarea acestui eveniment. Consilierii Locali ai PNL nu ar fi votat niciodata punerea în pericol a vieții cetățenilor Sectorului 1.

În consecință, având în vedere gravitatea situației, cer instituțiilor abilitate să se sesizeze și să demareze deîndată acțiunile legale necesare pentru identificarea persoanelor vinovate și sancționarea, conform legii, a acestora”, a mai transmis Dan Podaru.