Volkswagen a anunțat extinderea parteneriatului semnat cu Renovatio, dezvoltatorul primei rețele publice de stații de alimentare destinată vehiculelor electrice, prin includerea stațiilor de încărcare instalate la  dealerii proprii în rețeaua Renovatio e-charge. În plus, începând cu a doua jumătate a acestui an, clienții noi Volkswagen vor avea acces gratuit în toate stațiile rețelei e-charge timp de un an, în limita a 10.000 km.

Reteaua Renovatio e-charge se va extinde în următorul an cu cel puțin 70 de noi stații de încărcare rapidă, iar Volkswagen va pune la dispoziție un model cu propulsie alternativă, e-Golf, pentru a însoți echipele Renovatio pe întreg parcursul proiectului și a oferi ajutor în operațiunile de instalare și testare a stațiilor de încărcare. Începând cu anul 2017 Renovatio este implicată într-un parteneriat care vizează construcția a 69 de stații de încărcare rapidă (50kW DC) și 4 ultra-rapidă (min 150kW DC) în România și Croația. În țara noastră, proiectul prevede instalarea unui număr de 56 de stații de încărcare noi, dintre care trei vor permite o încărcare ultra-rapidă. Proiectul este co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul CEF Transport.

„Nu ne rezumăm doar la a comercializa autovehicule electrice. Considerăm că este datoria noastră să ne implicăm în dezvoltarea infrastructurii. Încă din 2015 am instalat la sediul nostru prima stație fast charge 50kW din România, cu acces gratuit pentru clienții Volkswagen. Renovatio este de trei ani un partener de încredere care a făcut eforturi uriașe pentru dezvoltarea infrastructurii pentru vehicule electrice. Ne bucurăm să le putem fi alături”, a declarat Bogdan Florea, Brand Manager Volkswagen. „Fără îndoială, mașinile electrice sunt soluția de mobilitate a viitorului; deși piața este încă la început, ne așteptăm ca acest segment să crească exponențial în următorii ani”, a adăugat oficialul importatorului Volkswagen în România.

Pentru 2018, Porsche Romania și-a propus să livreze 500 autovehicule electrice și să continue instalarea stațiilor de încărcare pentru autovehiculele electrice în rețeaua proprie, astfel încât în cel mult doi ani toți dealerii Pocompaniei să ofere soluții de încărcare. În prezent, în reţeaua de distribuitori ai mărcii Volkswagen există optsprezece puncte de încărcare, disponibile atât prin cei opt parteneri de mobilitate electrică şi plug-in hybrid, cât şi prin punctele proprii. Aceste stații de încărcare vor intra în rețeaua Renovatio în viitorul apropiat ele putând fi accesate gratuit de către toți clienții Volkswagen, aceeași facilitate fiind extinsă, timp de 1 an de zile, către toți posesorii de vehicule electrice, indiferent de marcă.

 

În cadrul Salonului Internațional de Automobile București (SIAB) Volkswagen a anunțat, de asemenea, că intenționează ca în a doua jumătate a acestui an să lanseze spre comercializare pentru piața din România stații de încărcare pentru utilizatorii casnici, produse de către Porsche Holding sub brandul propriu, Moon.

Compania Renovatio a început implementarea primei rețele publice de stații de încărcare încă din anul 2016. Rețeaua Renovatio e-charge numără în acest moment 33 locații, dintre care 16 oferă soluții de încărcare rapidă. Pentru 2018, Renovatio își propune instalarea a cel puțin 20 de stații noi de încărcare rapidă, care să acopere atât marile orașe cât și coridoarele principale de transport care traversează țara noastră. Ținta Renovatio este de a ajunge la cel puțin 100 de puncte de încărcare rapidă până la sfârșitul anului 2020.