În parteneriat cu dezvoltatorii Docbook – prima aplicație din România pentru programări la medic prin intermediul spațiului virtual, Asirom își propune să ofere astfel clienților săi accesul facil, rapid și comod la servicii medicale, potrivit unui comunicat al companiei.

În cadrul Docbook, a fost dezvoltată o secțiune specială dedicată asiguraților Asirom.

Accesarea serviciilor de programare este pe cât de practică, pe atât de simplă: tot ce trebuie să facă un client ce deține o asigurare de sănătate este să intre în aplicație, să selecteze localitatea în care caută un doctor, specialitatea, să aleagă dată programării și să bifeze calitatea de “asigurat ASIROM”. 

Aplicația oferă acces facil la întreaga bază de date, conform criteriilor selectate de utilizator. Asiguratul Asirom poate consulta lista completă de medici și disponibilitatea acestora, iar confirmarea programării o primește pe e-mail și / sau telefon și în contul său de utilizator Docbook.

Clinicile partenere sunt semnalizate cu logo-ul ASIROM, insă clienții pot accesa servicii medicale și în clinici non-partnere, beneficiind de decontare ulterioară integrală, conform contractului de asigurare.

“Ne-am dorit să oferim asiguraților noștri servicii croite după nevoile lor. Sunt din ce în ce mai mulți clienții care utilizează extensiv facilitățile online pentru diverse necesități; prin introducerea opțiunii de programare online la medic nu facem altceva decât să răspundem nevoilor asiguraților noștri, oferindu-le o variantă modernă de a accesa oricând, de pe orice fel de device conectat la Internet, serviciile medicale necesare”, explică Cristian Ionescu, Director General al Asirom Vienna Insurance Group. "Estimăm ca, până la sfârșitul anului, programarea online va fi cea mai utilizată modalitate de planificare a vizitelor la medic de către posesorii de asigurări de sănătate Asirom."

Asirom Vienna Insurance Group este primul asigurător de pe piața din România care oferă clienților săi facilităti de programare online pentru servicii medicale. 

“Initiativa este aliniată cu două dintre direcțiile noastre strategice: dezvoltarea portofoliului propriu de asigurări de sănătate și digitalizarea proceselor, având în centru clientul, nevoile sale, calitatea serviciilor și întreaga experientă a consumatorului pe toată perioada de valabilitate a asigurării, de la achiziție și până la expirarea acesteia”, afirmă Cristian Ionescu. 

Asirom oferă publicului din România două produse de sănătate, Grup Med, dedicat angajatiilor din companii, și Confort Med, asigurarea individuală de sănătate. Aceste produse de asigurare oferă acoperiri unice pe piață asigurărilor de sănătate din România și se pot personaliza după nevoile clientului.