Informație importantă pentru clienții Băncii Transilvania! Reprezentanții instituției i-au informat pe aceștia cum își pot proteja banii și datele.

Banca Transilvania, campanie pentru siguranța online a clienților

Banca Transilvania desfășoară o campanie pentru siguranța online a clienților, intitulată „Stai un pic înainte de click”. Instituția a avertizat că în ultima perioadă, hackerii folosesc o nouă metodă prin care fură banii din contul victimelor.

Instituția a informat că „din păcate, persoane rău intenționate dezvoltă permanent metode prin care să extragă profit rapid, prin furtul datelor personale sau al banilor”.

Mai exact, clienții sunt contactați de un așa-zis „consultant financiar”. Acesta va încerca să convingă victimele să investească bani în criptomonede. După aceea, va propune victimelor să instaleze diverse aplicații de computer sau telefon.

Astfel, atacatorii vor avea acces la date cu caracter personal, asupra IBAN-ului, informațiilor de pe card sau datelor de logare. Atunci, hackerii golesc conturile victimelor.

„Dacă te contactează un «consultant financiar» care îți propune să cumperi monede virtuale sau să investești cu promisiunea unui câștig «sigur», nu da curs invitației.

Prin instalarea unor aplicații pe calculatorul personal sau pe telefonul mobil, poți oferi fraudatorilor controlul total, de la distanță, asupra conturilor tale bancare”, a transmis Banca Transilvania într-un comunicat.

Instituția financiară a mai informat că dacă vreunul dintre clienții săi este într-o astfel de situație, sunt așteptați să contacteze reprezentanții Băncii Transilvania cât mai curând. De asemenea, fraudele sunt anunțate autorităților.

Ce este ingineria socială?

Potrivit sursei citate, „toate formele de fraudă de tip scam au la bază un mecanism cunoscut în domeniul securității informațiilor drept inginerie socială. În câteva cuvinte, este vorba despre mai multe forme de manipulare psihologică prin care răufăcătorii câștigă încrederea victimelor într-o perioadă mai lungă de timp.

Dacă mai adaugi și frica de a nu pierde o oportunitate (FOMO – Fear of Missing Out), atunci îți dai seama cât de vulnerabil poți fi în fața atacatorilor cibernetici. Te face să îți dorești să fii tot timpul cu un pas în față, iar dacă la mijloc mai întâlnim și o ocazie de nerefuzat, cu un profit garantat, atunci puterea noastră de a ne ancora în realitate și de a ne utiliza logica, dispare cu o viteză amețitoare”.

„Pe noi ne găsești oricând la 0264.308.028 sau contact@btrl.ro. Nu uita, ca să te putem ajuta în cel mai eficient mod, este important să ne explici exact ce s-a întâmplat, oferindu-ne cât mai multe detalii”, au conchis reprezentanții Băncii Trasilvania.