Invitat la Antena 3, Florin Cîțu a vorbit, printre altele și despre zvonurile conform cărora ar urma un nou congres pentru demiterea președintelui ales în septembrie 2021.

În acest context, liderul PNL precizeză că se confruntă cu foarte multe critici în interiorul partidului, însă demiterea sa este imposibilă. Mai exact, Cîțu susține că niciun congres nu se poate convoca fără permisiunea lui.

Totodată, el a adăugat că nu este străin de această situație. Florin Cîțu spune că au mai existat tensiuni și în perioada în care Ludovic Orban era lider de partid, iar crtiticile erau unele constructive.

”Nu (n.r. dacă are probleme în PNL?! Nu știu cum se va face Congresul, dacă nu îl pornesc eu, cum se face, nu știu. Sunt reproșuri, și eu îi reproșam lui Ludovic Orban, și alții îmi reproșează mie. Nu suntem perfecți. Le cer colegilor ca aceste reproșuri să fie reale, să fie o critică constructivă”, a spus liderul PNL, Florin Cîțu, pentru sursa citată.

Florin Cîțu, despre discuțiile din PNL

Florin Cîțu a mai subliniat faptul că de obicei încurajează dialogul în partid și nu are nicio limită, în contextul în care discuțiile sunt cea mai bună soluție pentru a rezolva problemele.

El a mai adăugat că are încredere în colegii săi din partid și speră ca aceștia să îi spună atunci când sunt deranjați de ceva, sau în momentul în care au o opinie diferită pe care el o are. Florin cîțu a mai subliniat și faptul că decizile care se iau pentru bunăstarea PNL se iau în interiorul partidului, în unanimitate.

”Să nu le facă pentru ca să apară la televizor 5 minute. Pot să îi ajut eu cu asta. Pot să îi nominalizez să le spun ceva și să apară la televizor, nu e o problemă aici. Eu încurajez dialogul. Îi las să vorbească, nu am o limită, dialogul este o soluție. Decidem împreună, câteodată în unanimitate, ce e mai bine pentru PNL. Eu îi consider pe toţi colegii mei de bună credinţă atunci când vin şi spun o opinie, chiar dacă este contrarie cu ceea ce cred eu.”, a explicat Florin Cîțu la Antena 3.