Banca americană Citigroup este acuzată de fraudă în cadrul procesului de preluare a casei de discuri EMI de către fondul de investiţii Terra Firma Capital Partners, conform unor informaţii publicate de agenţia de presă Bloomberg.

Citigroup este acuzată că a oferit informaţii false privind oferta unei companii care participa la licitaţie, informaţii ce au determinat fondul de investiţii să-şi mărească oferta pentru preluarea casei de discuri.

Banca americană i-a anunţat pe cei de la Terra că dacă nu măresc oferta, Cerberus Capital Management va avea şanse mari să câştige licitaţia, informaţie care s-a dovedit a fi complet greşită.

Acum, Terra Firma doreşte ca Citigroup să-i plăteasca despăgubiri, întrucât din cauza informaţiilor eronate, a pierdut mai multe miliarde de euro.

Preluarea casei de discuri a avut loc în 2007, iar în urma acesteia, Terra a preluat controlul asupra publicării albumelor unor artişti celebri precum Beatles, Norah Jones sau Coldplay. Tranzacţia s-a ridicat la suma de 4,7 miliarde de dolari.