Potrivit unui studiu realizat în 2011 de Oficiul federal de statistică (Destatis) cifra de 7,4 milioane este compusă din: 2,5 milioane de persoane fără un loc de muncă aflate în evidenţa Oficiilor de muncă, două milioane de persoane care au un program de lucru part time dar ar dori să lucreze mai mult, 1,7 milioane de persoane care au un program de lucru normal dar ar dori să facă şi ore suplimentare şi 1,2 milioane de persoane din categoria ‘rezervă tăcută’.
Detastis precizează că 72% din cele două milioane de persoane nemulţumite că au doar un program de lucru part time sunt femei care fie nu au găsit un program de lucru normal, fie nu au găsit pe cineva care să aibă grijă de copiii lor. În schimb, 72% din cele 1,7 milioane de persoane care au un program de lucru normal (cel puţin 32 de ore pe săptămână) dar ar dori să facă şi ore suplimentare sunt bărbaţi.
‘Rezervă tăcută’ desemnează persoanele care nu sunt înregistrate la Oficiile de muncă ca persoane în căutarea unui loc de muncă, dar care în anumite condiţii ar putea să lucreze, de exemplu pensionari sau studenţi.
Rata şomajului din Germania a scăzut în luna martie la 6,7%, un nou minim istoric după reunificare, în timp ce şomajul este în creştere în alte state din zona euro.
Sursa: Agerpres