Ciprian Ciucu spune că bucureştenii caută un primar general cu anvergura intelectuală şi integritate. Cristian Popescu Piedone nu le are

Cristian Popescu Piedone nu este o variantă de susţinut pentru PNL, o spune foarte clar Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

Edilul liberal recunoaşte că ar fi pus într-o situaţie dificilă în cazul în care Piedone ar reuşi să câştige alegerile. Însă nu are de gând să-şi ia cuvintele înapoi şi crede că actualul primar de la Sectorul 5 nu poate şi nu trebuie să ocupe fotoliul de primar general.

Ciprian Ciucu adaugă că atât el, cât şi bucureştenii au aşteptări mai mari în ceea ce priveşte persoana unui primar general. E vorba despre anvergură intelectuală, de moralitate, integritate, nu de show-uri şi de audienţe prin orice mijloc posibil.

Ciucu recunoaşte că este un stil de a face politică de care nu ar fi în stare şi nici nu îşi doreşte să coboare atât de jos.

„Când spun acest nu categoric, o spun puțin împotriva a ceea ce am învățat în politică în ultimul timp. Dacă ajunge domnul Piedone primar, mie îmi va fi greu pentru că am spus deja acum nu.

De obicei trebuie să lași o portiță, trebuie să lași o ușă deschisă, mai ales când e vorba de un primar general de care depinzi. Dar nu cred în acest moment că domnul Cristian Popescu Piedone poate sau ar trebuie să fie primar general al Capitalei.

Totuși avem și noi niște așteptări în ceea ce privește persoana candidatului, anvergura intelectuală, în ceea ce privește moralitatea, integritatea, în ceea ce privește înțelegerea orașului dincolo de a face diferite show-uri și a avea o asemenea audiență, pentru care recunosc că îl invidiez, nu aș putea să fac politică în acest fel, eu personal, și nu mă regăsesc în domnia sa”, a explicat primarul liberal de la Sectorul 6.

PNL şi Piedone au drumuri separate

Ciprian Ciucu a întărit faptul că PNL nu are de gând să acorde susţinere unui astfel de personaj.

Şi chiar dacă, prin absurd, s-ar ajunge la punctul în care ar fi nevoit să-l susţină pe Piedone, Ciucu spune că şi-ar face propria campanie şi nu ar intra într-o astfel de construcţie politică.

„PNL cu siguranță nu îl va susține. Dacă mi se cere să îl susțin pe Cristian Popescu Piedone o să spun foarte politicos, eu personal, în calitate de liberal cu ștate vechi deja, să fiu lăsat să îmi fac propria campanie și să nu fiu băgat în această construcție politică”, a mai indicat Ciprian Ciucu, invitat la postul B1TV.

ciprian ciucu
SURSA FOTO: Facebook, Ciprian Ciucu

Sectorul 6 va pierde 10 miloane de lei din PNRR din cauza lui Nicușor Dan

Liberalul nu l-a uitat nici pe Nicușor Dan. Ciucu, fost preşedinte al PNL Bucureşti, spune că l-a susţinut pe actualul primar general pe vremea când era liderul organizaţiei liberale.

„I-am trecut toate proiectele”, afirmă primarul Sectorului 6, însă Nicușor Dan nu i-a întors amabilitatea. Ciprian Ciucu vine şi cu un exemplu concret. Primăria Sectorului 6 urmează să piardă 10 milioane de lei, fonduri din PNRR, totul pentru că Nicușor Dan refuză să semneze o hârtie.

Banii sunt destinaţi construirii unui bloc de locuinţe pentru tinerii orfani de 18 ani care părăsesc sistemul şi au nevoie de sprijin pentru a-şi începe viaţa.

„Eu l-am susținut pe domnul Nicușor Dan. Cât am fost președinte PNL București i-am trecut toate proiectele, nu a avut niciun fel de problemă cu mine.

Din păcate, domnia sa nu mi-a întors această mână întinsă. Am obținut 10 milioane de lei din PNRR ca să facem niște locuințe pentru tinerii care ies din sistem la 18 ani și sunt tineri fără părinți, orfani și îi arunci efectiv în stradă.

Am zis să ne ocupăm de ei, să le găsim un loc de muncă și să le dăm un apartament. Pentru asta să construim acel bloculeț e nevoie să schimbăm PUZ-ul, regimul terenului, e doar pentru un singur bloc.

Pentru că domnul primar general refuză să semenze o hârtie ca să mergem mai departe, se cheamă aviz de oportunitate să facem acel PUZ, o să pierdem 10 milioane de lei. Este vorba despre viitorul acelor copii”, a explicat primarul Sectorului 6.