Nicolae Ciucă prezintă valorile de care PNL nu se va lepăda niciodată

Mesaj din partea lui Nicolae Ciucă pentru liberali, înainte de alegerile locale.

La lansarea candidaților PNL pentru alegerile locale din Maramureș, președintele Nicolae Ciucă a subliniat necesitatea dialogului direct cu cetățenii pentru a elimina orice îndoieli legate de acțiunile PNL până în prezent.

Acesta a recunoscut că există aspecte nerealizate și a pledat pentru o abordare onestă și angajată, asumându-și responsabilitatea pentru angajamentele politice. Ciucă a subliniat că alegerile locale nu sunt centrate pe ideologie sau pe doctrină de partid, ci pe oameni și pe realizările lor.

Nicolae Ciucă a vorbit şi despre importanţa obiceiurilor, tradiţiei şi a credinţei în Dumnezeu.

„Revin cu mare bucurie şi onoare în Maramureş, la Baia Mare, pentru că aici, tot ce înseamnă tradiţie, spirit românesc, spiritul dacilor liberi, se păstrează cu sfinţenie.

Suntem partid naţional, iar pentru noi nu contează nimic mai mult decât identitatea, obiceiurile, tradiţia, credinţa noastră în Dumnezeu, familia, şi unde pot fi astea păstrate mai bine decât la Brebu, la Borşa, la Bârsana şi la Giuleşti”, le-a transmis liderul PNL colegilor săi din Maramureș.

Discuţiile faţă în faţă cu cetăţenii, mai importante ca niciodată

Preşedintele liberalilor şi-a îndemnat colegii să meargă şi să le explice cetăţenilor ce au realizat, cu adevărat, membrii şi demnitarii PNL în aceşti ani de guvernare.

„Toată lumea vorbeşte despre ce au de făcut şi ce echipă aleg pentru alegerile din iunie. Este important să subliniem că alegerile locale nu sunt despre ideologie, despre doctrină de partid. Alegerile din iunie sunt despre oameni, despre ce au făcut oamenii. (…)

Aveţi nevoie în continuare să ieşiţi şi să vorbiţi cu oamenii. Noi toţi, PNL, trebuie să ieşim, să vorbim cu oamenii, să îndepărtăm toate aceste îndoieli ale oamenilor faţă de ceea ce am făcut până acum, să le recunoaştem ceea ce nu am reuşit să facem, dar să vadă în noi onestitatea şi angajamentul, responsabilitatea pentru ceea ce înseamnă asumarea politică”, a precizat Nicolae Ciucă.

Președintele PNL a evidențiat faptul că, în prezent, PIB-ul din Maramureș se situează la 26,9 miliarde de euro, reprezentând 1,7% din PIB-ul național.

Deși este o cifră semnificativă, atunci când analizăm PIB-ul pe cap de locuitor, observăm că acesta este de 12.070 de euro, cu 28% mai mic decât media națională.

„De asemenea, salariul mediu net la nivel de judeţ este de 3.540 de lei, ceea ce reprezintă o valoare cu 18 procente mai mică decât la nivel national.

Şi asta este din cauza faptului că Maramureşul nu este legat printr-o infrastructură corespunzătoare, astfel încât ce se produce aici să aibă un nivel mai mare de competitivitate”, a mai spus Nicolae Ciucă.