Prim-ministrul a afirmat că, în paralel cu a căuta un nou ministru al Sănătăţii, după demisia lui Patriciu Achimaş-Cadariu, este important să nu fie blocată activitatea Ministerului Sănătăţii. 

"O să-l găsim, nu asta e problema. Acum important este să nu blocăm activitatea ministerului şi mai ales anumite decizii care trebuie luate", a spus Dacian Cioloş, răspunzând unei întrebări privind cât de dificil este să găsească un înlocuitor pentru Achimaş-Cadariu la Ministerul Sănătăţii. 

Cioloş a precizat că şi-a asumat responsabilitatea de a conduce pentru următoarele zile Ministerul Sănătăţii deoarece doreşte să pregătească mai multe lucruri pentru mandatul viitorului ministru. 

"De asta am decis să-mi asum această responsabilitate pentru următoarele zile şi, în paralel cu a căuta un ministru, care sper eu să aibă credibilitatea sistemului, să putem continua şi cu deciziile care trebuie luate şi vizavi de această situaţie privind dezinfecţiile în spitale, dar şi alte lucruri pe care vreau să le pregătim şi care vor intra în mandatul viitorului ministru, aşa cum am spus, anumite modificări de acte normative care să aducă mai multă claritate, mai multă transparenţă şi obiectivitate în ceea ce se întâmplă în sistemul de sănătate şi, dacă e posibil, chiar de a închide anumite găuri negre sau anumite surse de utilizare ineficientă a fondurilor din sănătate", a declarat Cioloş.

Sursa: Agerpres