În România, speranța de viață la naștere este de 69,7 ani pentru bărbați și de 77,2 ani pentru femei, media în UE fiind de 76,1 ani, respectiv 82,2 ani. Astfel, prea puțini dintre cei mai bogați români se apropie de durata medie de viață.
1.Cel mai bogat român, Ion Țiriac,  cu o avere estimată la 1,5-1,6 miliarde de euro, are trei copii recunoscuți oficial. Ion Ion, Karim (14 ani) și Ioana (12 ani). Ion Ion deja a preluat conducerea mai multor business-uri ale miliardarului, în timp ce Ioana și Karim sunt încă  elevi și locuiesc împreună cu mama lor, în principatul Monaco. Cel mai probabil, averea lui Ion Țiriac va merge către cei trei copii.

2.Dinu Patriciu (59 de ani) are două fete, potențiale moștenitoare ale averii sale de 1,4-1,5 miliarde de euro, potrivit Top 300. În urmă cu doi ani, miliardarul a declarat în presa tabloidă că dacă la 30 de ani fetele sale nu câștigă fiecare câte 150.000 de dolari pe an, prin propriile puteri, ele nu vor moșteni nimic, averea sa urmând a fi redirecționată unei fundații. Fata sa cea mare, Ana, are 28 de ani și administrează restaurantele Madame Pogany și  Heritage din București. Patriciu a refuzat să comenteze pe marginea subiectului, menționând însă că declarația lui din presa tabloidă este încă valabilă, nu este exclusă redirecționarea averii către fundație, însă în nici un caz averea nu va fi donată statului, așa cum miliardarul Carlos Slim ia în calcul.
3. Ioan Niculae (1,2-1,4 miliarde de euro) are două fiice, una dintre ele ocupându-se de cea mai nouă firmă a miliardarului, InterAviation, companie de taxi aerian.  Tânăra este acționară și la grupul Interagro, deținut de tatăl său. Niculae ne-a declarat că nu vrea să vorbească despre acest subiect.
4. Averea familiei Adamescu (1,2-1,3 miliarde de euro) se va împărți cel mai probabil între Rani (26 de ani) și Alexandru (33 de ani), copiii cuplului Dan-Carmen Adamescu. Ambii fii ai celor doi sunt implicați în businessul familiei.
5. Este destul de clar cine moștenește averea lui Dan Voiculescu. Acesta și-a trecut de multă vreme business-urile pe numele celor două fete Camelia (36 de ani) și Corina (34 de ani). Cele două sunt prea tinere să se gândească la testament, însă dacă se urmează trendul, copii lor (Camelia și Corina au fiecare câte două fete)  ar moșteni averea de 1-1,1 miliarde de euro a surorilor Voculescu.
6. Și averea lui Sorin Ovidiu Vîntu (800-850 milioane de euro) va ajunge, cel mai probabil, în mâinile copiilor, Ioana și Ionuț. Cei doi erau acționari ai grupului Realitatea Media, apărând pentru prima oară în presă în luna mai, odată cu vânzarea companiei către omul de afaceri Elan Schwartzenberg. Cel mai probabil, toate bunurile sale vor reveni lui Ionuț și Ioanei Vîntu.
7. Frank Timiș, controversatul și discretul om de afaceri (47 de ani) are o avere estimată de Capital la 600-650 de milioane de euro. Cel mai probabil, averea sa va reveni celor doi copii pe care-i are, respectiv soției.
8. Emil Cristescu (43 de ani) elimină din start ideea donării averii unei fundații sau statului. Frații Emil și Marius Cristescu au o avere estimată de Top 300 la 580-640 de milioane de euro. ”Nu știu ce vârstă are Carlos Slim (71 de ani n.red) însă nu m-am gândit încă la așa ceva. Sunt încă tânăr. Oricum, în niciun caz nu iau în calcul ceva asemănător deciziei miliardarului mexican (donarea banilor către o fundație sau către stat n.red)”, declară Emil Cristescu, menționând că are o familie și în mod normal, averea sa ar merge către cei doi copii. ”Avem tot timpul amândoi să ne gândim ce vom face cu businessul. Din punctul meu de vedere, întrebarea este prematură, dar în general este bine ca afacerile să rămână în familie. Eu am un copil, iar fratele meu are doi”, adaugă și Marius Cristescu.
9. Frații Micula au o avere estimată de Capital Top 300, ediția 2010, la 580-620 de milioane de euro, o mare parte din bani fiind strânși în urma unor afaceri în domenii precum media, turism, producție sau imobiliare. Ioan și Viorel Micula (54 de ani) au fiecare câte doi copii, cel mai probabil ei fiind moștenitorii.
„Eu nu mă gândesc la așa ceva. Sunt încă tânăr. Mă aștept să mai trăiesc încă 50 de ani”, declară pentru Capital Ioan Micula. „Nu am luat în calcul încă ce fac cu averea mea”, adaugă acesta. Spre deosebire de Ioan Micula, fratela său, Viorel, a declarat că are în plan mai multe variante pentru destinația averii sale, însă presa va afla acest lucru la momentul oportun. „Am o familie, am doi copii. Am luat în calcul mai multe variante, dar mai e până atunci”, spune Viorel Micula.
10. Gabriel Comănescu (42 de ani) are o avere de 550-600 milioane de euro. Omul de afaceri este căsătorit, averea sa rămânând, probabil, familiei. Omul de afaceri a refuzat să discute pe acest subiect.