Numele lui Marius Locic este vehiculat de anchetatori în noul lot cercetat în „Dosarul Bancherilor“, potrivit unor surse din rândul procurorilor. Citiţi şi DOSARUL BANCHERILOR. Fraudă record: 85 de milioane de euro
Marius Locic a fost condamnat în iunie 2012 la 4 ani de detenţie, pentru cumpărare de influenţă, de către instanţa supremă în procesul în care şi senatorul PSD Cătălin Voicu a primit o pedeapsă de 5 ani de închisoare. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis condamnarea lui Locic la 4 ani de închisoare pentru cumpărare de influenţă. 1,2 ani pentru fals în înscrisuri şi 1,6 ani pentru fals intelectual. Instanţa supremă a dispus ca acesta să execute pedeapsa cea mai mare, respectiv 4 ani.Anul trecut, în timp ce era cercetat de procurorii DNA, Marius Locic a cerut protecția insolvenței pentru firma sa Locic Residential, cu activități de dezvoltare imobiliară, care împrumutase de la Volksbank 10 mil. euro.
Cererea a fost acceptată de Tribunalul București în data de 17 mai 2011, compania fiind pusă sub administrarea judiciară a firmei Top Expert din Brașov. În perioada cât firma Locic Residential se află sub protecția legii insolvenței, creditorii companiei nu au mai pot pretinde plata creanțelor.

Marius Locic a împrumutat în luna mai 2008 suma de 9.486.000 în euro și 2.635.300 în lei. Creditul acordat de Volksbank a fost garantat cu trei loturi de teren situate în zona Fabrica de Glucoză din cartierul Pipera. Terenurile au suprafețe de 1.317 mp, 1.074 mp, respectiv 1.112 mp și urmau a fi utilizate pentru dezvoltarea unui proiect rezidențial, potrivit informațiilor publicate pe Arhiva Electronică de Garanții Reale Mobiliare. (vezi aici detaliile creditului)

Afaceri imobiliare după `90

Omul de afaceri este cunoscut ca un apropiat al lui Gigi Becali, după ce o lungă perioadă de timp a fost sponsor al echipei Steaua Bucureşti.

În 2007, Locic anunţase că va investi aproximativ 120 de milioane de euro în şase proiecte imobiliare în Bucureşti şi Mogoşoaia. Cel mai important proiect anunţat la vremea respectivă prevedea construcţia unui ansamblu de birouri pe un teren de 10.000 de metri pătraţi în zona Barbu Văcărescu din Capitală.

Criza și-a spus cuvântul în afacerile lui Locic și cu alte ocazii. Două dintre maşinile de lux ale investitorului – un Rolls Royce şi un Bentley – au fost recuperate de firmele de leasing.

În 2009, acesta a reușit să vândă mai multe hale, amplasate pe un teren de 1,5 ha, către postul de televiziune OTV, pentru noul sediu.

Locic are şi propriile afaceri în presă – publicaţiile Atac, Interesul Public şi Goool Sport. Omul de afaceri mai deţine şi două tipografii, precum şi două posturi de televiziune.