Doliu în lumea pasionaților de motociclete! A murit, în urma unui accident, Cristian Predoi, vlogger pasionat de mersul pe două roți și un cunoscut al comunității motocicliștilor din România.

A scris materiale de presă de specialitate pentru mai multe publicații și a publicat reportaje din numeroasele călătorii pe două roți pe care le-a făcut în toată lumea.

Doliu în lumea pasionaților de motociclete. Cristian Predoi a murit la doar 32 de ani

Un grav accident rutier s-a petrecut vineri, 16 iulie 2021, în Țara Dornelor, în urma căruia un tânăr în vârstă de 32 de ani și-a pierdut viața într-un mod brutal. În jurul orei 14:45, pe DJ 174, pe raza comunei Șaru Dornei, un bărbat circula pe o motocicletă marca BMW, de capacitate cilindrică ridicată.

Din cauza ploilor din această perioadă, carosabilul era umed, iar tânărul a pierdut controlul motocicletei într-o curbă, scrie monitoruldedorna.ro.

Bărbatul, care se afla de unul singur pe motocicletă, s-a izbit frontal într-o mașină care circula pe contrasens, iar mai apoi a fost proiectat într-un gard de lemn de pe marginea șoselei.

Inițial, accidentul rutier nu părea a fi unul grav. Echipajele de prim ajutor sosite la fața locului l-au găsit pe motociclist în viață, conștient și cooperant.

Accidentul nu părea inițial grav

Un echipaj SMURD, sosit de la Detașamentul de Pompieri din Vatra Dornei, în urma unui apel telefonic prin SNUAU 112, a acordat victimei îngriji medicale la fața locului, iar motociclistul putea vorbi cu medicii și indica zonele în care simțea dureri.

Tânărul a fost preluat mai apoi de o ambulanță și transportat la Spitalul Municipal din Vatra Dornei, unde urma să aibă parte de o serie de investigații medicale suplimentare.

În drum spre Spitalul Municipal din Vatra Dornei, bărbatului de 32 de ani i s-a făcut rău și acuza dureri din ce în ce mai groaznice. La scurt timp a intrat în stop cardio-respirator, iar echipajul medical a început procedura de resuscitare.

Zeci de minute au încercat medicii să îl stabilizeze, însă din cauza unor leziuni interne grave, cel mai probabil, tânărul nu și-a mai revenit, iar la ora 16:54 a fost declarat decesul motociclistului în vârstă de 32 de ani.

”Păcat! Când l-au preluat colegii era conștient, arăta ce îl doare. Probabil că a avut o hemoragie internă și a intrat în stop cardio-respirator la spital.

Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în pace”, a fost mesajul plin de durere transmis de personalul din partea ISU „Bucovina” Suceava.

Un mare împătimit de motociclete

Pe motocicletă se afla Cristian Predoi, un cunoscut motociclist român, dar și jurnalist. Bărbatul în vârstă de 32 de ani era din Otopeni, un oraș de lângă București, iar primele informații arată că se afla în tranzit în zonă.

Cu aproximativ șapte ore înainte de a fi implicat în accidentul cumplit de la Șaru Dornei, la ora 09:55, Cristian Predoi postase pe Facebook un check-in în municipiul Toplița.

Cristian Predoi a urmat cursurile la Universitatea din București, unde a urmat specializarea în Jurnalism și Științele Comunicării, iar în ultimii ani a fost cunoscut ca un mare pasionat de motociclete.

De foarte multe ori pornea la drum lung pe două roți, iar experiența pe care o acumulase l-a făcut să plece în călătorii inclusiv în afara țării. Cea mai recentă aventură pe care a dus-o la bun sfârșit a fost în Alpi, pe unde a condus o motocicletă marca BMW R18.

Fiind un mare împătimit de motociclete, Cristian Predoi a pus bazele publicației online Pe Motoare, o revistă dedicată iubitorilor de călătorii pe două roți.

Opt ani de zile a scris tânărul pentru această publicație, iar de-a lungul vieții sale a călătorit pe motocicletă în Siberia, Asia Centrală și America de Sud pentru a se documenta și a scrie reportaje despre aventurile sale pe două roți.

„De opt ani jurnalist moto la Pe Motoare. A mers cu mai toate motocicletele care au existat în tot acest timp și este foarte exigent când vine vorba de o motocicletă.

Specializat pe adventure touring

Este specializat pe adventure touring și a călătorit în Siberia, America de Sud și Asia Centrală, dar nu se dă niciodată înapoi de la un naked sportiv, prima dragoste”, este descrierea lui Cristian Predoi de pe Moto Advisor.

În trecut, Cristian Predoi a scris materiale de presă și pentru DriveMag Riders, iar în paralel cu publicația Pe Motoare colabora și la blogul de motociclism Racing & Adventure.

De-a lungul timpului a avut numeroase apariții la posturile de radio și de televiziune din România, iar în viitorul apropiat ar fi urmat să lanseze un lung reportaj video despre călătoria lui din Alpi.

”Sfârșitul. M-am simțit atât de bine cu BMW R18 și MTR Tour. Această motocicletă mi-a oferit o altă perspectivă, nu doar concentrându-mă pe performanță, bucurându-mă și de vederile pitorești din Alpi, și băieții m-au făcut să înțeleg ce înseamnă „fă turul corect”.

Patru zile, 2.000 de kilometri, noi prieteni. Mă întorc acasă în seara asta și încep să sortez filmările și să pun totul la punct pentru un reportaj video”, anunța bărbatul, la începutul lunii iulie 2021, pe o rețea de socializare.


Cea mai recentă fotografie postată de motociclistul Cristian Predoi pe Facebook.