Puştiul minune nu este altul decât Mark Zuckerberg, în vârstă de 29 de ani, fondatorul şi CEO-ul Facebook, cea mai mare reţea de socializare din lume, cu 1,1 miliarde de utilizatori.
După o listare eşuată în mai 2012, în urma căreia acţiunile Facebook s-au prăbuşit cu peste 50% faţă de preţul din IPO, anul 2013 a consemnat o revenire de excepţie a acţiunilor celei mai mari reţele de socializare din lume,  al căror preţ aproape s-a dublat faţă de finalul lui 2012.
Potrivit Bloomberg, averea lui Mark Zuckerberg este evaluată la 23,2 miliarde dolari, după o creştere cu circa 90% de la începutul anului, cea mai rapidă creştere dintre primii 100 cei mai bogaţi oameni ai planetei. Asta îl plasează între primii 30 cei mai bogaţi oameni din lume, cu un loc mai sus decât legenadrul George Soros, a cărui avere este evaluată la 23 miliarde dolari, în creştere cu doar 6,6% faţă de finele lui 2012.
Practic, ascensiunea puternică a averii lui Zuckerberg a survenit în a doua parte a anului, după ce Facebook a raportat primele creşteri ale câştigurilor din publicitatea pe dispozitivele mobile. Astfel, preţul acţiunilor Facebook a urcat de la 23 dolari la peste 47 dolari în prezent, după ce la mijlocul lunii octombrie sărise de 54 dolari.
Vedem astfel cum în doar doi ani de la primele planuri de listare a Facebook şi până în prezent, Zuckerberg a ajuns în elita mondială a miliardarilor, depăşind nume grele din acest top, precum George Soros, Paulo Lemann, Steve Ballmer, Lakshmi Mittal, Michael Dell, Roman Abramovich, Rinat Ahmetov sau Rupert Murdoch.