Facebook are în prezent 584 de milioane de utilizatori şi este al treilea cel mai accesat site din lume. La începuturile sale puţini au crezut că site-ul va atinge asemenea proporţii, însă cei care au văzut un potenţial în reţeaua socială sunt acum fie multimilionari, fie miliardari în dolari.
Cele mai multe acţiuni la Facebook le are evident fondatorul şi CEO-ul companiei, Mark Zuckerberg. Acesta deţine 24% din acţiuni care valorează 12 miliarde de dolari. Averea lui Zuckerberg a fost estimată de revista americană Forbes la 6,9 miliarde de dolari, acesta ocupând locul 35 în topul celor mai bogaţi americani.
Ruşii de la Digital Sky Technologies deţin 10% din Facebook care se traduc în 5 miliarde de dolari, iar Accel Partners au 8%, adică 4 miliarde de dolari.
Cofondatorii Facebook, Dustin Moskovitz şi Eduardo Saverin, deţin 6%, respectiv 5% din Facebook, acţiuni care îi fac mai bogaţi cu 3 miliarde de dolari, respectiv 2,5 miliarde de dolari.
Fostul preşedinte al Facebook, Sean Parker, concediat pentru consum de droguri, deţine acţiuni în valoare de 2 miliarde de dolari (4%).
Alţi acţionari ai reţelei de socializare sunt:
Peter Thiel: 3% – 1,5 miliarde dolari
Greylock Partners: 1,5% -750 milioane dolari
Meritech Capital Ventures: 1,5% -750 milioane dolari
Microsoft: 1,3% – 650 milioane dolari
Miliardarul din Hong Kong, Li Ka-Shing, deţine 0,75% – 375 milioane dolari
Interpublic Group: 0,5% -250 milloane dolari
Adam D’Angelo, Matt Cohler, Jeff Rothschild, Chris Hughes şi Owen Van Natta au mai puţin de  1%
Alţii: Mark Pincus,  Reid Hoffman, Western Technology Investments
SURSA: businessinsider.com