1. Domnule director Georgescu, cum folositi tehnologia in viata de zi cu zi?

Imi place tehnologia de ultima ora – dovada fiind si produsele din gama RAV. Folosesc tehnologia in mod extensiv, fiind un fan „high-tech”. Oricum, in ziua de azi, altfel nici nu se prea poate.

2. Ce calculator folositi la serviciu, ce calculator folositi la birou? Preferati Mac sau PC? Windows sau Linux?

Desi in diverse situatii trebuie sa folosesc un laptop, prefer PC-ul desktop. Sunt mult mai obisnuit cu el si il gasesc mult mai versatil. Nu am cunostinte suficiente pentru utilizarea zilnica a unui Mac, asa ca prefer sa lucrez cu ceea ce cunosc, mai ales ca timpul este o constanta de care trebuie sa tin cont permanent. Din acelasi motiv, prefer un desktop Windows in locul unei distributii de Linux, evident din motive de comoditate si compatibilitate cu partenerii.
De asemenea, la ora actuala, aplicatiile dezvoltate pentru desktopurile bazate pe Windows sunt mai variate, mai comerciale, in general proiectate special pentru Windows.

3. Ce aplicatii pe care folositi cel mai frecvent, atat in interes profesional, cat si ca utilizator casnic?

Cand sunt la birou, suita Office (Outlook, Excel, Word, Project, Powerpoint) este absolut indispensabila, e-mail-ul si documentele cu care lucrez reprezentand nucleul activitatilor de zi cu zi. Pentru date mai utilizez Lotus Notes, iar pentru Internet, Explorer. Acasa, acestora li se adauga un Mediaplayer.

4. Care sunt site-urile preferate? Ce gen de informatie cautati pe Internet?

Pe langa site-urile companiei (www.gecad.ro si www.rav.ro), vizitez o serie de pagini din intranet, care administreaza baze de date si ofera informatii despre subiectele de interes specializat. In exterior,
intru pe www.google.com – probabil unul dintre cele mai vizitate site-uri – sau pe www.cnn.com –
care imi ofera constant o imagine de ansamblu asupra situatiei internationale politice si economice. In general, ma intereseaza informatia de business si cea tehnica.

5. Care sunt jocurile preferate? Ce accesorii si produse IT folositi in afara PC-ului?

Nu ma joc pe calculator. Prefer sa ascult muzica. Ca accesorii folosesc camera foto digitala, un telefon
„java-enabled” si o camera web.