Scăderea s-a datorat reducerii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (minus 9,7%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (minus 4,1%) şi a vânzărilor de produse nealimentare (minus 1,9%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, reducerea de 5,9% s-a datorat diminuării vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (minus 9,8%), a comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (minus 5,2%) şi a vânzărilor de produse nealimentare (minus 2,4%).

În mai, comparativ cu luna precedentă, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a crescut pe ansamblu cu 1,1%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (plus 9,9%) şi la vânzările de produse nealimentare (plus 1,6%). Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au scăzut cu 5,4%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2011, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 0,2% datorită creşterii înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule, în magazine specializate (plus 3,5%). Scăderi s-au înregistrat la vânzările de produse nealimentare (minus 1,6%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (minus 1,9%).

Raportat la aceeaşi lună din 2010, în mai volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a înregistrat o scădere cu 5,5% datorată scăderii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (minus 11,4%), vânzărilor de produse nealimentare (minus 2,8%) şi a comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (minus 1,5%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2011, comparativ cu luna mai 2010 a înregistrat o scădere cu 6,4% datorată reducerii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (minus 10,3%), a vânzărilor de produse nealimentare (minus 3,9%) şi a comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (minus 3,8%).

SURSA: Agerpres