Producatorul auto american Chrysler a anuntat ca are va concedia inca 250 de anagajati pana la finele lunii in curs in incercarea de a duce la indeplinire disponibilizarea a 1.000 de anagajati pana la inceputul lunii octombrie.

Chrysler a anuntat in lune iulie ca va concedia 1.000 de angajati pana pe 30 septembrie in incercarea de a reveni pe profit si de a inregistra o scadere a costurilor pe fondul pietei auto extrem de dificile. Reprezentantii companiei au declarat ca spera ca cea mai mare parte a disponibilizarilor sa provina din pensionarea inainte de termen a anagajtilor, insa pana in acest moment doar o treime dintre muncitori au recurs la aceasta solutie.

Disponibilizarile vin pe fondul conditiilor de pe piata auto din SUA si a incercarii Chrysler de a supravietui. Producatorul auto a inregistrat in primele 8 luni ale anului o scadere de 24% a vanzarilor fata de perioada similara a anului in curs. De asemenea, de la inceputul anului compania a pierdut deja 400 milioane de dolari.

La finele anului 2007 Chrysler a anuntat ca va disponibiliza in toatal, pana la finele lui 2009, 11.000 de angajati care sunt platiti in functie de numarul de ore lucrate, cat si 2.000 de salariati.

Cerberus a achizitionat in luna mai 2007 80,1% din cadrul Chrysler, in cadrul unei afaceri de 7,4 milioane de dolari. Tranzactia a venit cu cateva luni inainte de puternicul declin al pietei auto din SUA. Insa in urma cu cateva zile Daimler a anuntat ca intentioneaza sa isi vanda participatia de 19,9% pe care o detine in cadrul Chrysler.

Sursa: USA Today