Christian Sabbagh a povestit, la un moment dat, că inițial visul său era să urmeze o carieră în poliție. Totuși, având dublă cetățenie, acest lucru nu era posibil fără să renunțe la una dintre cetățenii. Acesta ar fi fost o alegere pe care el nu ar fi făcut-o niciodată.

Fiind tânăr și aventurier din fire, Christian Sabbagh și-a propus să devină corespondent de război. Inițial, el a lucrat în presa locală. A avut diverse colaborări pentru a se familiariza cu mediul presei, iar apoi a luat brusc decizia de a urma această carieră ca corespondent de război.

Momentul în care a simțit o anumită anxietate și teamă

Christian Sabbagh a mărturisit că în tinerețe nu te gândești la pericole în aceeași măsură ca atunci când ești mai matur. El a explicat că în acea perioadă era fascinat de această profesie. O considera o provocare nouă și o carieră frumoasă.

La începutul carierei sale, a simțit o anumită anxietate și teamă, iar unele situații l-au determinat să apeleze la autorități pentru a depune plângeri. El a fost în situația de a se teme pentru propria viață.

Christian Sabbagh
Christian Sabbagh/SURSA FOTO: Facebook

Christian Sabbagh s-a temut pentru viața sa

„Au fost și situații în care am apelat la autorități și am depus plângeri sau m-am temut pentru viața mea”, a dezvăluit acesta. .

Cu timpul, aceste aspecte au devenit obișnuite pentru el, deoarece a întâlnit destul de multe amenințări. El a menționat că chiar și oamenii care locuiesc în zone afectate de război se obișnuiesc, într-o anumită măsură, cu această realitate, aceasta devenind parte din viața lor.

Christian Sabbagh a urmat cursurile Facultății de Drept timp de doi ani. Ulterior a renunțat, pentru că nu s-a simțit atras în mod deosebit de acest domeniu. În final, a ajuns la concluzia că nu are sens să continue o facultate care nu îl pasiona în mod deosebit. Astfel, a optat pentru Facultatea de Jurnalism.

Incident tragic în care a fost la un pas de moarte

Christian Sabbagh a relatat că debutul său în televiziune s-a produs în urma implicării într-un incident tragic. Era în timpul celui de-al doilea război din Serbia. El a menționat că a fost implicat în escortarea unui convoi umanitar al Crucii Roșii.

Acesta a fost atacat de o rachetă ce viza podul pe care se afla convoiul. Prima mașină din convoi a căzut de pe pod, având în interiorul său pe primarul din Pitești, în acel moment. Din fericire, acesta a scăpat cu răni ușoare.

Sabbagh a menționat că a filmat incidentul și imaginile au fost răspândite în întreaga lume. O agenție media din Serbia a publicat o știre falsă, afirmând că toți membrii convoiului au decedat. Drept urmare, el a intervenit la radio pentru a contrazice informația.

Christian Sabbagh a menționat că, în timpul conflictelor, el nu simțea teamă. El și amintește cum, atunci când izbucneau luptele, ieșea pe balcon. Tatăl său avea o cameră de filmat cu casetă, iar el încerca să filmeze.

Totuși, el a subliniat că, într-o oarecare măsură, ei erau protejați de pericole. Asta pentru că locuiau în apropierea Ambasadei ruse, care era foarte bine securizată.

„Dar mai cădeau bombe rătăcite sau gloanțe. Unul chiar ne-a intrat în living, noroc că nu era nimeni acolo la acel moment”, a spus acesta pentru viva.ro.