“Această tranzacţie va crea o companie care va fi lider pe piaţa mondială”, a declarat Zhijun Yang, director general al Shuanghui International, cel mai mare producător chinez de carne de porc.

Comisia pentru investiţii străine în SUA (CFIUS) a aprobat tranzacţia, care urmează să fie votată de acţionarii Smithfield la adunarea generală anuală a acţionarilor din 24 septembrie.
Shuanghui, cu sediul în Hong Kong, a anunţat în 29 mai că va achiziţiona Smithfield (prezentă şi în România din anul 2004 când a achiziţionat fostul combinat Comtim din Timişoara), un acord care a fost atent analizat de congresmenii americani, care au solicitat “o analiză aprofundată a planului”.

Valoarea totală a tranzacţiei este de 7,1 miliarde de dolari, inclusiv datoria netă iar Shuanghui va plăti în numerar 4,72 miliarde dolari.

În România, Smithfield Ferme este o companie de producere în sistem integrat a suinelor, care îşi desfăşoară activitatea în regiunea Banat, din anul 2004, şi care este parte a Smithfield Foods, cea mai mare companie de creştere a porcinelor şi procesare a cărnii de porc din lume.
Sursa: Agerpres