Vineri, Asociaţia Producătorilor Auto din China (CAAM) a anunţat că livrările de autoturisme, SUV-uri şi vehicule cu utilizare multiplă au înregistrat luna trecută un declin de 7,6%, la două milioane de unităţi, în timp ce producţia auto a scăzut cu 6,1% comparativ cu luna precedentă, la 2,07 milioane de vehicule.

'Producţia şi vânzările au rămas la un nivel relativ ridicat în aprilie, în pofida unui declin comparativ cu luna precedentă', se arată în declaraţia CAA, care recent estima că în 2014 vânzările de vehicule ar putea depăşi în China 24 de milioane, datorită urbanizării şi majorării veniturilor.

În 2013, China a devenit prima ţară în care vânzările de vehicule au depăşit pragul de 20 de milioane într-un an, marii producători auto străini – Toyota, General Motors, Ford şi Volkswagen – livrând un număr record de maşini pe piaţa chineză.

În primele patru luni ale anului livrările de autoturisme, SUV-uri şi vehicule cu utilizare multiplă au înregistrat luna trecută un avans de 9,1%, la 7,93 milioane de unităţi, în timp ce producţia auto a urcat cu 9%, la 7,95 milioane de vehicule.

Deşi ritmul de creştere a vânzărilor a încetinit în ultimii ani, firma de cercetare de piaţă J. D. Power estimează că, în 2018, consumatorii chinezi ar urma să cumpere până la 35 de milioane de autoturisme pe an. (Sursa: Agerpres)