La patru zile după ce China a anunțat că nu s-au mai raportat noi cazuri de coronavirus, se pare că oamenii sunt în continuare testaţi pozitiv la Wuhan.

Un oficial de la Centrul chinez de Control şi Prevenţia Bolilor a declarat că ”Există în continuare câteva sau o duzină de persoane asimptomatice zilnic”.

”Nu putem stabili dacă transmiterea a fost întreruptă complet la Wuhan”, mai afirmă acesta.

Experții spun că există persoane care au contractat virusul, dar nu prezintă simptome, însă îl pot transmite mai departe.

China nu a trecut în bilanț persoanele asimptomatice

Mai mult, China nu include infecţiile asimptomatice în bilanţul oficial. Mai exact persoanele testate pozitiv, asimptomatice nu sunt considerate drept cazuri confirmate. Așadar, Beijing nu dezvăluie numărul persoanelor asimptomatice.

Potrivit Caixin, medici şi infirmieri trimişi la Wuhan pleacă acum din oraş, după ce bilanţul noilor infecţii a scăzut la zero, însă oficiali de la Centru au fost îndemnaţi să mai rămână o perioadă.

Se pare că, în epicentrul pandemiei, activitatea este reluată treptat. Mai exact, locuitorii din Wuhan își reiau munca. De asemenea și transportul public se reia, după două luni de izolare. Ce testați negativ cu COVID-19 pot părăsi chiar și orașul.