Postul american de televiziune Fox News a anunţat că a fost găsit un tratament pentru coronavirus. Un studiu realizat în sudul Franţei, făcut de cel mai eminent specialist în boli infecţioase din lume, Didier Raoult, ar arăta că tratamentul se bazează pe o combinaţie de substanţe, iar 100% dintre pacienţii care au luat acest tratament s-au vindecat în următoarele 6 zile. Tratamentul ar fi fost confirmat şi de către americani, a declarat realizatorul tv Mihai Gâdea în cadrul emisiunii “Sinteza Zilei”.

Cele două substanţe care compun tratamentul găsit de institutul din sudul Franţei ar fi Hidroxiclorochina şi Azitromicina. Acestea sunt două medicamente generice, foarte ieftine, care există de foarte mult timp pe piaţă şi au un profil de siguranţă foarte ridicat, spun cei de la Fox News. Se pare că spitalele din Statele Unite ale Americii ar implementa acest protocol chiar acum, a mai precizat sursa citată.

“Este prima dată când vorbim şi de profilaxie”

Medicul Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii, a comentat această informaţie la Antena 3: “Este o speranţă şi este prima oară când puterm vorbi despre date clinice concludente. Nu este primul studiu, dar este unul din studiile foarte apreciate. Este adevărat că este făcut pe un număr mic de pacienţi, sunt undeva la 36 de pacienţi care au fost incluşi în acest studiu, dar rezultatele au fost foarte bune.

Este prima dată când vorbim şi de profilaxie. Se pare că Hidroxiclorochina poate fi folosită şi ca profilaxie, dar iarăşi, este o informaţie insuficient verificată şi probabil în următoarele săptămâni vom avea răspunsul şi la această informaţie.”