China urmează să pună capăt, pe 8 ianuarie 2023, carantinei obligatorii la intrarea în ţară. Anunțul a fost făcut, luni, 26 decembrie, de către autorităţile sanitare, după ridicarea la începutul lui decembrie a majorităţii restricițiilor anti-cvovid, aflate în vigoare din 2020, în urma unor manifestaţii împotriva politicii „zero covid” a Partidului Comunist Chinez (PCC), a relatat AFP.

Rămâne obligatoriu testul negativ

Începând cu luna ianuarie, numai un singur test negativ, realizat de cel puţin 48 de ore, urmează să fie prezentat obligatoriu la intrarea pe teritoriul chinez, a anunțat într-o notă Comisia chineză de Sănătate, care face oficiu de minister.

Protestatarii împotriva politicii „zero covid” a Partidului Comunist Chinez (PCC) au avut loc în decembrie în China şi au obligat Guvernul lui Xi Jinping să slăbească laţul anticovid.

Uniunea Europeană a aprobat o serie de reguli sanitare mai severe în urma amenințării care vine din China

După ce China a înregistrat în luna decembrie peste 250 milioane de cazuri de Covid-19, Uniunea Europeană a aprobat o serie de reguli sanitare mai aspre cu scopul de a evita un eventual val de infectări. Astfel, Comisia Europeană a anunțat că în prima zi de Crăciun a intrat în vigoare un nou cadru normativ de securitate sanitară al Uniunii Europene, pe fondul amenițării care vine din China, acolo unde se estimează că peste 250 de milioane de persoane s-au îmbolnăvit de Coronavirus doar în luna decembrie.

„Începând de astăzi, elementele constitutive ale Uniunii Europene a sănătății intră în vigoare în mod oficial. Printre acestea se numără, de asemenea, pe lângă o serie de norme mai stricte ale UE privind amenințările transfrontaliere grave la adresa sănătății, un mandat mai puternic acordat Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) și un nou cadru de urgență pentru contramăsurile medicale.

Alături de mandatul extins al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) și de instituirea Autorității pentru Pregătire și Răspuns în caz de Urgență Sanitară (HERA), UE dispune în prezent de instrumentele necesare pentru a se pregăti și pentru a reacționa mai eficient în cazul unei urgențe de sănătate publică.”, a transmis, duminică, 25 decembrie, Comisia Europeană.