Unul dintre cele mai ciudate, dar şi mai eficiente modele de pe piaţa europeană, Chevrolet Volt / Opel Ampera, a primit astăzi titlul de „maşina anului în Europa” învingând finalişti dew prestigiu precum Citroen DS5, Fiat Panda, Ford Focus, Range Rover Evoque, Toyota Yaris, şi chiar favoritul multor mebri ai juriului format din 59 de jurnalişti, Volkswagen up!
Este a doua oară când un model cu propulsie alternativă câştigă acest titlu. Anul trecut titlul de Car of the Year a fost obţinut de Nissan Leaf, un automobil cu propulsie 100% electrică.
În clasamentul final, modelul dotat atât cu un motor termic cât şi cu unul electric, Volt, a fost urmat de Volkswagen up! Şi Ford Focus.
Chevrolet Volt complet încărcat poate parcurge între 40 şi 80 km doar cu energie electrică,  după aceasta, un motor ce foloseşte benzină sau Ethanol 85 generează electricitate suplimentară pentru a încărca bateria.

Un Volt care parcurge 100 de km pe zi poate economisi până la 2.100 litri de benzină pe an. Dacă este încărcat în timpul nopţii, o încărcare completă costă mai puţin de 1 euro.

Volt furnizează o putere de 150 CP şi o viteză maximă de 161 km∕oră.  Pentru că electricitatea furnizează cuplu imediat, acceleraţia în cazul modelului Volt este extrem de rapidă, ajungând de la 0 la 100 km/oră în numai 8,5 secunde.

Fratele lui Chevrolet Volt, Opel Ampera este comercializat în România la un preţ de 44.700 de euro (TVA inclus). Chevrolet Volt ar putea fi lansat în România la sfârşitul acestui an.
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/eDyZu6zOC6Y" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/-nQbsrQXA7s" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>