"Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că, în cursul acestei dimineţi, pe raza SRCF Bucureşti, între staţiile Pasărea – Brăneşti, locomotiva trenului IR 1983 (care circula pe relaţia Bucureşti – Constanţa) a surprins şi accidentat mortal 4 persoane. Organele abilitate ale statului (Smurd, Poliţie, Procuratură) sunt la faţa locului şi investighează/intervin, conform procedurilor în cazul producerii acestor tipuri de accidente. Se întreprind demersuri pentru a se asigura continuarea circulaţiei trenului până la destinaţie. Cerem scuze călătorilor pentru întârziere şi disconfortul creat", menţionează sursa citată.

Compania de transport feroviar precizează că la ora actuală, circulaţia trenurilor în zona este afectată, înregistrându-se întârzieri semnificative. De asemenea, în urma acestui incident tragic, trenurile spre/dinspre litoral vor circula cu întârzieri, iar pasagerii trenului IR 1932 Oradea – Mangalia, printre care se găsesc şi 40 de minori, primesc de la personalul feroviar apă, fructe şi covrigei.

Joi dimineaţă, în jurul orei 9:20, o minoră a decedat după ce a fost lovită de tren pe magistrala 800 Bucureşti-Constanţa, în halta Brăneşti, informează IGPR. Potrivit sursei citate, în spatele trenului, la aproximativ 600 de metri, au fost identificate alte trei persoane decedate – o femeie şi doi copii minori.

Potrivit directorului Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu, ambulanţa a ajuns la şapte minute de la apel. Aceasta a confirmat că este vorba de patru persoane decedate, una de sex feminin, cu vârsta cuprinsă între 25 şi 30 de ani, şi trei copii cu vârste de 2, 5 şi 10 ani.

Surse din cadrul anchetatorilor susţin că ar putea fi vorba de o sinucidere, iar asupra femeii, care se pare că era însărcinată, s-ar fi găsit un bilet de adio.