CERT-RO avertizează cu privire la acest email! Atacatorii pretind că sunt de la Banca Transilvania

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) spune că mai mulți utilizatori români de internet au reclamat o serie de emailuri care pretind a fi din partea Băncii Transilvania.

În acest context, CERT-RO îi sfătuiește pe oameni să fie foarte atenți la sursa emailului, atunci când nu sunt siguri. Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) a mai precizat că atacatorii cibernetici se folosesc de identitatea vizuală a mărcilor cu reputație, încercând chiar să impersoneze compania.

„Verificaţi cu atenţie sursa mesajului, iar atunci când nu sunteţi siguri, verificaţi transmiterea lui cu expeditorul. Infractorii cibernetici se folosesc mereu de identitatea vizuală a brandurilor cu reputaţie şi încearcă să impersoneze compania în relaţia cu clienţii ei”, notează specialiştii pe pagina oficială de Facebook.

Potrivit sursei citate, un exemplu de atac maliţios este „o mostră de e-mail trimis de o adresă compromisă de atacatori, care pretinde a fi de la Banca Transilvania”, cu scopul de a infecta utilizatorului cu #malware, dacă acesta accesa link-ul din mesaj.

De obicei, astfel de atacuri caută infectarea dispozitivului cu software maliţios care caută să extragă date despre utilizator, în special date financiar-bancare, cum ar fi date de card, credenţiale de autentificare la servicii de internet banking etc, avertizează CERT-RO.

Peste o treime din organizațiile din întreaga lume au fost afectate de un atac de tip ransomware

Conform unui studiu IDC recent, peste o treime din organizațiile din întreaga lume au fost afectate de un atac de tip ransomware sau de o breșă care a blocat accesul la sisteme sau date, în ultimele 12 luni. Pentru a rezolva aceste probleme din ce în ce mai dese și aparent inevitabile, Dell Technologies lansează noi aplicații software și servicii care accelerează disponibilitatea de backup al datelor pe mașinile virtuale (VM), simplifică managementul seturilor mari de date și menține continuitatea operațională, în timp ce reduce dependența de operațiunile cotidiene de recuperare cibernetică.

„Anumite atacuri de tip ransomware pot fi devastatoare pentru oameni și companii, dar a accepta înfrângerea ca pe un rezultat de la sine înțeles nu e soluția”, a declarat Jeff Boudreau, președinte și director general Infrastructure Solutions Group, Dell Technologies.