Analistul Morgan Stanley, Katy Huberty, tocmai ce a fost în Asia şi a auzit că precomenzile pentru iPhone 6 sunt cu 20% mai mai multe decât pentru iPhone 5S, potrivit unor surse dintr-un lanţ de aprovizionare. Ea se aştepta la o creştere a comenzilor de 12%, dar 20% ar însemna o creştere semnificativă pentru Apple.

„În acest moment, nu vedem o problemă majoră în producţia modelului iPhone 6, iar producerea unui model pentru testare ar îmbunătăţi produsul final ”, a afirmat Huberty.

Analiştii se aşteaptă ca noul model iPhone să aibă un ecran mai mare, ceea ce va duce la o îmbunătăţire importantă în produsele Apple. Sunt mulţi utilizator care încă deţin un iPhone 4 sau 4S, care au ecrane de 3,5 inchi, de aceea analiştii precum Huberty susţin că aceste persoane vor înlocui vechile modele cu noul iPhone 6.

Furnizorii susţin că iPhone 4S continuă să depăşească modelul 5C, care va înregistra cele mai slabe vânzări şi după lansarea iPhone 6, menţionează Huberty.

În condiţiile în care telefoanele Apple vechi concurează cu cele noi, este interesant de urmărit cum se vor comporta vânzările după lansarea unei noi generaţii de produse.