Bătălia între smartphone-urile Android se poartă de ceva vreme între Samsung şi HTC, fie că e vorba de Galaxy SIII şi HTC One X sau de Galaxy S4 sau HTC One. Aceste telefoane inteligente sunt cele mai performante şi, în consecinţă, cele mai dorite de către utilizatori. Dacă eşti genul de utilizator care are nevoie de un smartphone rezistent, al cărui ecran să nu se spargă la primul contact cu solul şi a cărui baterie să nu se epuizeze de pe o zi pe alta, atunci nu te uiţi în categoria care trebuie. Cele mai rezistente smartphone-uri de pe piaţă în prezent sunt modele Samsung Galaxy XCover 2, Sony Xperia go şi Motorola Defy+.

Xperia go a fost lansat în luna iulie a anului trecut. Are un ecran rezistent la zgărieturi de 3,5 inch, procesor dual-core 1 GHz Cortex-A9, 512 MB RAM, spaţiu de stocare intern de 8 GB extensibil la 32 de GB. Camera foto este de 5 megapixeli, iar sistemul de operare este Android v2.3 (Gingerbread), însă se poate trece la versiunea 4.0 (Ice Cream Sandwich). Bateria are o autonomie de 460 de ore în stand by şi 5 ore şi 30 minute în regim convorbire. La playerul telefonului se poate asculta până la 45 de ore de muzică până când acumulatorul să se epuizeze.

Samsung Galaxy XCover 2 se găseşte în magazine din luna martie a acestui an. Telefonul are un ecran de 4 inch, de asemenea rezistent la zgârieturi, procesor dual-core 1 GHz Cortex-A9, 1 GB RAM, 4GB spaţiu de stocare, care poate fi extins la 32 de GB, cameră foto de 5 MP şi sistem de operare Android OS, v4.1.2 (Jelly Bean). Acumulatorul are o autonomie de 370 de ore în stand by şi 9 ore în regim de convorbire. În ceea ce priveşte redarea de muzică, acumulatorul rezistă 43 de ore.

Motorola Defy+ este un model mai vechi. Anunţat în luna august a anului 2011, smartphone-ul a fost lansat o lună mai târziu. Acesta are un ecran de 3,7 inch, procesor 1 GHz Cortex-A8, 512 MB RAM, 2 GB spaţiu de stocare intern (maxim 32 GB), cameră foto de 5 MP şi sistem de operare Android OS, v2.3 (Gingerbread). Bateria rezistă 384 ore în stand by şi 7 ore şi 10 minute în regim de convorbire.

Important de reţinut este faptul că toate cele trei telefoane sunt certificate IP67, adică sunt rezistente la apă (pot rezista la apă timp de 30 de minute, la o adâncime de maximum un metru), praf, şocuri şi zgârieturi.
<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/y3v5lN4U0bM?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/NjtdS8p8Vw0?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>