Unul dintre cele mai scumpe telefoane inteligente din lume este Diamond Crypto Smartphone, al cărui design aparține companiei JSC Ancort. Prețul său este de 1,3 milioane dolari. Telefonul este împodobit cu 50 de pietre prețioase. Numele de Crypto se datorează utilizării unei tehnologii cu o securitate extrem de înaltă. Se pare că oferă protecție împotriva răpirii și a șantajului tehnic. Peter Alloison este dezvoltatorul acestui telefon mobil.


Proiectat de celebrul dezvoltator Emmanuel Gueit, GoldVish Le Million este al cincilea cel mai scump telefon din lume și cel mai splendid celular din lume. El a fost cumpărat de o femeie de afaceri din Europa pentru suma de 1,3 milioane dolari. Telefonul este acoperit cu aur alb de 18 carate și diamante foarte, foarte fine evaluate la 120 de carate.

Al patrulea cel mai scump smartphone din lume este Kings Button iPhone, care are un preț de 2,5 milioane dolari, similar cu al unui Bugatti Veyron. Telefonul este ornamentat cu aur de 18 carate, iar designul a fost realizat de aceeași persoană care a dezvoltat telefonul Crypto. Butonul central are un diamant de 6,6 carate care crește clasa telefonului, el având și 138 de briliante.

Podiumul celor mai prețioase telefoane inteligente din lume este ocupat de trei iPhones. 
Pe locul al treilea vine iPhone 3GS Supreme Goldstriker, care are un preț de 3,2 milioane dolari. Stuart Hughes a creat acest iPhone care este din aur solid. Telefonul are 271 grame de aur pur de 22 de carate și peste 200 de diamante. Conține 53 de pietre prețioase, iar butonul frontal are un diamant de 7,1 carate. Chenarul și logo-ul Apple sunt decorate cu diamante.

Până nu de mult, iPhone 4 Diamond Rose Edition, proiectat de designerul britanic Stuart Hughes, era de departe cel mai scump smartphone din lume, cu un preț de 8 milioane dolari. Telefonul e împodobit cu sute de diamante, numai logoul Apple având 53 de diamante, iar butonul frontal având un diamant de 7,4 carate. Telefonul este realizat cu diamante roz și platină.


Totuși, în luna aprilie a acestui an, după ce a fost lansat iPhone 5, Stuart Hughes a realizat și vândut cel mai scump telefon din lume. Este vorba de iPhone 5 Black Stone, care a fost vândut unui cetățean chinez cu 15 milioane dolari. Telefonul are este 600 de diamante, prețul fiind urcat de un diamant negru de 26 carate care împodobește butonul frontal. Doar acest diamant este evaluat la 14,5 milioane dolari.