Aproape 20% din totalul accidentelor rutiere grave, din România, au avut loc doar pe trei drumuri naţionale. În ultimii ani, DN1, DN2 şi DN6 au devenit „şoselele morţii”, pe care sute de oameni îşi pierd viaţa în fiecare an. O situaţie pe care autorităţile o cunosc foarte bine, însă întârzie să ia măsuri. Proiecte există, dar par uitate în sertar, scrie digi24.

Pentru al treilea an la rând, cea mai periculoasă şosea din România a fost Drumul Naţional 1. Aici, anul trecut au avut loc 587 de accidente în care au murit 80 de oameni. Este urmat de DN2, care pleacă din Capitală şi străbate Moldova. Pe acest drum, 89 de persoane au pierit anul trecut, în 491 de accidente. Topul este încheiat de şoseaua dintre Bucureşti şi vestul ţării, DN6. Aici, într-un singur an au avut loc 409 tragedii în urma cărora 66 de persoane şi-au pierdut viaţa. Mergem în nordul Capitalei, pe cel mai aglomerat drum din ţară.

Reprezentanţii ONG-urilor spun că soluţii sunt, însă e nevoie de bunăvoinţă.

Datele statistice ale Poliţiei Rutiere arată că principalele cauze ale accidentelor sunt viteza, alcoolul la volan şi neacordarea de prioritate.