Iată un ghid oferit de Luxurycolumnist cu cele mai bune orașe de pe Coasta Amalfi pe care nu ar trebui să le ratați în timpul unei vacanțe în Italia.

Coasta Amalfi

Întinsă pe 11.231 de hectare, Coasta Amalfi este situată în sudul Italiei, în regiunea Campania. Această zonă spectaculoasă începe la Punta Campanella și se termină la Vietri sul Mare. Se mândrește cu multe orașe de coastă fermecătoare care încântă turiștii.

Cele mai frumoase orașe de pe Coasta Amalfi

Sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, la Costiera Amalfitana, așa cum este cunoscută în italiană, este o destinație turistică populară, cu localnici prietenoși și plaje superbe.

Iată câteva orașe situate de-a lungul coastei pe care trebui să le vizitați.

1. Amalfi

Orice itinerariu pe Coasta Amalfi ar trebui să includă obligatoriu o vizită în orașul Amalfi, care dă numele întregii coaste. Catedrala Sant’Andrea din Amalfi este vizitată anual de sute de mii de turiști. Începută în secolele al IX-lea și al X-lea, a fost adăugată și redecorată de mai multe ori, suprapunând elemente arabo-normande, gotice, renascentiste, baroce și o nouă fațadă normando-arabo-bizantină din secolul al XIX-lea. În spatele catedralei, prin Pietro Capuano, veți găsi La Fontana De Cape E Ciucci.

La aproximativ zece minute de Fontana De Cape E Ciucci se află Museo della Carta (Muzeul hârtiei) Amalfi. Acest muzeu este ultima fabrică de hârtie din Amalfi.

Din port, puteți lua o barcă către Positano sau Capri. Deși acesta din urmă nu face parte de fapt din Coasta Amalfi, fiind o insulă în sine, vă puteți delecta cu o excursie de o zi, de la Amalfi la Capri, cu barca.

2. Atrani

Mai puțin vizitat decât celelalte orașe de pe Coasta Amalfi, Atrani are un anumit farmec. Este popular printre localnici, care fac un tunel de la Amalfi pentru a merge până la plajă.

Conducând de-a lungul Coastei Amalfi peste podul arcuit din Atrani, nu puteți rata biserica principală, Chiesa Collegiata di Santa Maria Maddalena, cu domul verde și galben. Piazza Umberto I este un loc minunat în care puteți savura o cafea sau un aperitiv.

3. Positano

Unul dintre cele mai pitorești orașe de pe Coasta Amalfi, Positano este renumit pentru clădirile colorate. Locația sa uimitoare, pe stâncă, oferă priveliști superbe.

Orașul stațiune are doar 4.000 de locuitori, dar are un aflux de vizitatori în timpul lunilor de vară. Spiaggia Grande, plaja principală din Positano, este deosebit de populară.

Orașul este cunoscut și pentru sandalele din piele personalizate. Iubitorii de artă nu trebuie să rateze galeria Liquid Art System.

Daca vrei sa stai in Positano, Le Sirenuse este cel mai faimos hotel. Villa TreVille, Il San Pietro di Positano și Villa Magia.

4. Praiano

Acest oraș mic de pe Coasta Amalfi este situat între Amalfi și Positano. Ristorante Franchino este un loc grozav, cu vederi uluitoare asupra Conca dei Marini. Treptele duc la Marina di Praia, o mică plajă unde puteți închiria bărci.

5. Ravello

Cocoțat pe un deal la 365 de metri deasupra nivelului mării, orașul Ravello oferă o panoramă uimitoare asupra mării strălucitoare. Există două grădini uimitoare: Villa Rufolo și Villa Cimbrone.

Orașul are o catedrală care datează din 1086, deși fațada este din secolul al XVI-lea. Ravello are și un celebru auditoriu proiectat de arhitectul Oscar Neimeyer.

6. Sorrento

Sorrento se află în Golful Sorrento, dar este considerat unul dintre orașele de pe Coasta Amalfi. Este o altă alegere excelentă, deoarece puteți face excursii de o zi cu barca la Amalfi, insula Capri și Positano.

Catedrala din Sorrento are o clopotniță impresionantă și un altar de marmură ornamentat. Înapoi pe Corso Italia, Fondazione Sorrento este găzduită în frumoasa Villa Fiorentino.

7. Maiori

Cu una dintre cele mai bune plaje de pe Coasta Amalfi, Maiori este o destinație populară pentru familii. Întinzându-se pe aproximativ un kilometru, această plajă cu nisip auriu este perfectă pentru cei care doresc să stea mai mult la soare.

Maiori are o promenadă pe malul apei, multe buticuri și restaurante. Iubitorii de cultură se vor bucura să viziteze Biserica San Nicola de Thoro-Plano. Pentru o masă gourmet cu vedere la Golful Napoli, mergeți la Torre Normanna, un restaurant luxos aflat într-un turn medieval.

8. Vietri sul Mare

Acest oraș mai puțin cunoscut de pe Coasta Amalfi este renumit pentru ceramica sa colorată. Există multe magazine de ceramică în Vietri sul Mare și, de asemenea, un muzeu de ceramică în satul Raito din apropiere.

Una dintre cele mai neobișnuite clădiri din Vietri sul Mare este Ceramica Artistica Solimene. Această fabrică de ceramică are o fațadă spectaculoasă, proiectată în anii 1930 de Paoli Soleri.

9. Cetara

Este un oraș mai puțin cunoscut de pe Coasta Amalfi. Aproape de Salerno, acesta este un port de pescuit funcțional, cu un port fermecător.

Cetara este renumit pentru colatura di alici, un sos de pește făcut cu hamsii. Încercați această delicatesă locală într-unul dintre restaurantele din Cetara, cum ar fi Ristorante Dea Mangiona de pe Corso Garibaldi.

10. Minori

Acest mic oraș de pe Coasta Amalfi și-a păstrat atmosfera tradițională. Plimbați-vă pe străzile înguste ale orașului Minori, vizitați Catedrala Minori și gustați delicioasele produse de patiserie de la Sal De Riso.

Villa Romana e Antiquarium este un sit arheologic care merită vizitat. Dacă vă plac drumețiile, nu ratați Calea Lămâilor sau Il Sentiero dei Limoni. Vă puteți bucura de priveliști uimitoare în timp ce vă plimbați printre plantațiile de lămâi.

11. Furore

Este mai mult un sat decât un oraș pe Coasta Amalfi. Nu are o piață principală, dar are mai multe biserici atractive. Cu toate acestea, principala atracție pentru vizitatori este plaja sa secretă.

12. Capri

Capri este o mică insulă situată în Marea Tireniană, în largul Peninsulei Sorrentine, în regiunea Campania. Cu peisajele sale accidentate, stațiunile de lux și grotele uimitoare, Capri este o destinație turistică faimoasă, cunoscută pentru frumusețea sa naturală. Insula a fost o stațiune de coastă încă din epoca romană antică. De-a lungul secolelor, a atras mulți artiști, scriitori și celebrități încântați de peisajul său fermecător.

Există două orașe principale – Capri (centrul principal) și Anacapri, cu numeroase buticuri, restaurante și străzi întortocheate.

13. Ischia

Ischia este o altă insulă frumoasă situată în Golful Napoli, nu departe de Capri. Deși nu este la fel de faimoasă precum Capri, Ischia oferă o experiență mai discretă, cu apele sale termale vulcanice și atmosfera relaxantă.

Atracțiile majore includ Castelul Aragonez, plaja Maronti și satele Ischia Ponte și Ischia Borgo. Băile termale din Ischia au fost populare încă din epoca romană antică.

Peisajul insulei este luxuriant, cu podgorii, păduri de pini, plantații de citrice și teren deluros. Pe lângă plajele și stațiunile balneare, Ischia este cunoscută pentru ceramica și vinurile sale.